19 alkalommal elítélt férfi ellen emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt. A különös visszaeső tolvaj számláján több betörés és autólopás is található, sőt, amikor a rendőrök üldözőbe vették, a férfi lesodródott az útról és balesetet szenvedett, az esettel kapcsolatos hatósági fotókat a cikkben közöljük.

19-szer ítélték el

Az ügyészség jelentése szerint a korábban már 19-szer elítélt, Bács-Kiskun megyei, bácsalmási férfi 2020 nyarán nem rendelkezett munkahellyel, se jövedelemmel, ezért lopásokból próbálta meg fenntartani magát. A férfi volt, hogy egy hónap alatt öt helyről is lopott Kiskunmajsán.

Kiskunmajsáról lopott a tolvaj

Húst lopott első áldozatától

A férfi az első áldozatát úgy tudta megkopasztani, hogy a kerítésen átmászva bejutott az udvarára, a bejárati ajtót pedig felfeszítette, majd a fagyasztóból több mint 90 kg kolbászt, hurkát, sertéscombot és –csontot ellopott. A húsok összértéke 170 ezer forint volt, a család pedig el is fogyasztotta a lopott húst, így annak kára nem térült meg.

Erről a kerítésről átmászva lopott a tolvaj

Fotó: Ugyeszseg.hu

Testvérével rabolt

A második rablás során már a bátyja is elkísérte a tolvajt, akivel együtt feszítettek fel egy nyárikonyha ajtaját és loptak el 230 ezer forint értékben: grillező szettet, fűrészt, gyepszellőztetőt és kerékpárt. Habár a tolvajok megpróbáltak gyorsan túladni a lopott tárgyakon, a nyomozás során több darab is előkerült, amiket a kiskunhalasi rendőrök lefoglaltak és visszaadtak a sértettnek.

Így feszítették fel a tolvajok az ajtó nyílását

Fotó: Ugyeszseg.hu

Az ajtó mögül értékes tárgyakat loptak a tolvajok

Fotó: Ugyeszseg.hu

Az ajtó zára teljesen használhatatlanná vált

Fotó: ugyeszseg.hu

Nyitott épületekből is lopott a sorozattolvaj

Több esetben is, a tolvaj nem kezdett neki a fáradságos zárfeltörésnek, hanem nyitott melléképületekből lopott – ahogy azt tette egy állatorvosi rendelő esetén is – kerékpárokat és különböző szerszámokat. A férfi egy út szélén parkoló, nyitott autót is elkötött.

Rendőrök elől menekülve balesetezett

Nem sokkal azelőtt, hogy a rendőrök elfogták, a sorozattolvaj 2020. augusztus 22-én, éjjel Kiskunhalason ellopott egy az út szélén parkoló, nyitott járművet és azzal elhajtott. A férfi épp Mohács külterületén autózott, amikor a rendőrök üldözőbe vették, és a tolvaj, ahogy menekült a rendőrök elől, lesodródott az útról és balesetet szenvedett.

Letartóztatásban a sorozattolvaj

A többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség a többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopássorozat és az autó önkényes elvételének bűntette miatt. A szintén különös visszaeső testvér ugyancsak lopás miatt felelhet, azonban amíg ő szabadlábon, addig a sorozattolvaj öccse előzetes letartóztatásban várhatja a Kiskunhalasi Járásbíróság ítéletét.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ugyeszseg.hu