Tűzoltók és rendőrök érkezésére, hangos szirénázásra figyeltek fel a helyiek szombaton, április 13-án kora reggel Oroszlánynál, a Malom-tó környékén. Kiderült, hogy tragédia történt, egy férfi ugyanis rejtélyes körülmények között a vízbe került, a szemtanúk pedig már csak élettelen testét vették észre. 

Rendőrök érkeztek

Egy helyi lakos elmondta, hogy ő is a szirénahangokra ocsúdott fel: „Arra lettünk figyelmesek a párommal, hogy tűzoltó szirénázik az ablakunk alatt. Kinéztünk az ablakon és akkor láttuk, hogy szállnak ki és mennek a tóhoz rendőrökkel” – mondta a Borsnak az eset szemtanúja, Péter.    A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A padon hagyta a táskáját

„Akkor mi már gondoltuk, hogy nagy lehet a baj sajnos. Pár perc múlva ki is emelték a vízből a holttestet, egy férfit. A táskája a padon volt” – fűzte hozzá a szemtanú. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sekély a tóban a víz

Többek is értetlenül állnak azonban a tragédia előtt, ugyanis elmondták, hogy a tó vize igencsak sekély: „Alig egy méter magas, jó, ha derékig ér az egész. Nem tudom, hogyan lehet oda belefulladni, de tény, hogy nem ez az első ilyen eset”.

Mély iszapréteg

A helyiek szerint lehetséges, hogy a víz alatt megbúvó iszap okozta a tragédiát: „A víz alatt van vagy két méternyi iszap. Lehet, hogy ez okozta ezt az egészet, hiszen mélyebb is, mint a víz”.

Vizsgálják az ügyet

Az ügyben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, nincs szó idegenkezűségről. „A rendőrségre április 13-án 7 óra 10 perckor érkezett a bejelentés, hogy Oroszlány, Malom tóban egy élettelen férfi testet találtak. A rendőrség közigazgatási eljárást indított, idegenkezűség nem merült fel” – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.    A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Malom-tó – Forrás: Oroszlány