Tanúkat keres a rendőrség az öt ember halálát okozó ralibaleset ügyében. Az egy héttel ezelőtti tragédia során három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, az anya 12 éves kislánya pedig pár nappal később a kórházban halt bele a sérüléseibe. A helyszínen egy apa és fia is szörnyethalt.

Tanúkat keresnek

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság azt kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik érdemi információval, illetve videófelvétellel rendelkeznek a tragédiával kapcsolatban. Kizárólag azoknak a tanúknak a jelentkezését várják, akiknek olyan felvétel van a birtokukban, amely közvetlenül a baleset bekövetkezésével összefüggésbe hozható.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Tiltott helyen álltak

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt bő egy héttel ezelőtt. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, és az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárás indult

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Itt lehet jelentkezni

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy akinek információja van, személyesen jelenjen meg a rendőr-főkapitányságon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívón vagy a 34-517-777-es telefonszámon.

A kórházban halt meg

A baleset helyszínén egy nő és három férfi azonnal meghalt, nyolcan pedig megsérültek, a legsúlyosabban egy kislány. A kis Miát már a helyszínen újra kellett éleszteni, azonban akkor még sikerült őt visszahozni az életbe. Ezután három napon át harcoltak az életéért, de sajnos hiába: kedden a kórházban elhunyt.  

Gyászol Verőce

A tragédia női áldozata a kislány édesanyja volt: Marianna azonban azonnal, még a helyszínen elhunyt. Településük, Verőce azóta is mélyen gyászolja őket, a kislány váci iskolájában pedig azóta is próbálják feldolgozni Mia halálát. 

Gyászol Bajna

Egy, a versenyhez közeli, Komárom-Esztergom vármegyei település is gyászba borult: a baleset másik két áldozata, apa és fia ugyanis itt, a takaros és csendes Bajnán éltek. W. József és fia, Joci a családtagjaikkal látogattak ki a futamra, a versenyen Joci több testvére is részt vett. 

Az egész család kint volt a versenyen

„Nagyon rendes és kedves család, négyen vannak testvérek, amennyire tudom, mind kint voltak aznap, együtt nézték a futamot” – mondta a Borsnak egy helybeli férfi. Joci nővére a gyermekével vett részt a ralin, mind a ketten ott álltak, amikor a kocsi kisodródott. 

Elrántotta az autó elől

A család többi tagja ép bőrrel megúszták a balesetet, a nő férje ugyanis az utolsó pillanatban mindkettőjüket elrántotta a becsapódó autó elől. József és Joci viszont már nem voltak ilyen szerencsések, az autó eltalálta őket, azonnal meghaltak. A település most egy emberként fogott össze értük: gyűjtésbe fogtak a gyászoló családtagok számára.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a bacsapódáskor – Forrás: nézői felvétel