Örökké nem lehet eltiltani a gyermeket a tévében nézhető meséktől, de szülőként javasolt utánajárni, hogy valóban a korának megfelelő rajzfilmet néz-e a csemete. A bájos malac kislány 2004-ben került képernyőre és követhetjük az ő és családja kalandjait.

A kedves sorozat egy átlagos család mindennapjait mutatja meg, amibe a kicsik könnyen bele tudják képzelni magukat. Nem csoda, hogy miután megszerették Peppát és a kis kondát, szívesen látják őket viszont a saját birodalmukban is.

Saját történet kitalálása

A képernyőn látott mesék nem feltétlenül ártalmasak, amennyiben a lurkó életkorának megfelelőek és nem hosszúak. A napi egy-két pár perces epizód jó kompromisszum lehet, ha a gyermeked ragaszkodik a mesenézéshez. Utána elővehetitek a Játékszigetnél kapható Peppa malac figurákat és autót, amivel eljátszhattok a látottakhoz hasonló történetet. A kiegészítővel kapható termékek még több lehetőséget adnak a képzelet szárnyalására. Az autós kalandba is beleszőhetők olyan események, amik a valódi életben is előfordulhatnak. Például elromlik a jármű útközben és Papa malacnak meg kell javítania. 

Bölcsődések, kiscsoportosok kedvencei

Sok szülő keresi azokat a játékokat, amikkel otthon is fejlesztheti gyermekét. A játékkal foglalkozni kell, hogy a gyermek tanuljon általa, ezért célszerű olyat választani, ami érdekli. Ha éppen Peppa malacos korszaka van, akkor olyat. A baby puzzle-ök és dominók kifejezetten a legkisebbek számára lettek tervezve. Az egyszerűen összeilleszthető, nagy méretű darabokkal jól boldogulnak az apróságok, így nemcsak a szeretett mesefigura okoz örömet, hanem a sikerélmény is. 

Építőkocka mágnessel vagy anélkül

Középsős óvodásoknak tökéletes elfoglaltság a mesekockák összeillesztése is. Ilyenkor a kocka minden oldalán található egy képrészlet, és ha jól illeszti össze őket a csemete, akkor végül megkapja a teljes képet. Ugyanilyen elven működnek a mágneses szettek is, csak itt életbe lép a mágnes “vonzó” tulajdonsága is. Ez még az idősebb gyermekek számára is érdekes tapasztalás, hiszen nem látjuk, csak érzékeljük, hogy a mágneses erő hatása miatt a torony nem dől le. Egy speciális eljárásnak köszönhetően a “taszítás” nem jelentkezik, így mindegyik darab érintkezhet egymással. 

10 játék egy dobozban

Praktikus választás a játékgyűjtemény, amiben egyszerre többféle játék is megtalálható. A szülőnek azért, mert kevesebb helyet foglal a gyerekszobában, a csemete pedig változatos kihívások elé nézhet. A dobozban a klasszikus puzzle mellett árnyjáték, bingó, geometriai kirakó, memóriajáték, különböző formákból toronyépítő található. Esős délutánokon szuper időtöltés a toronyépítő verseny, de a többi játék is remek szórakozást ígér. 

Keresd a Játéksziget weboldalán a Peppa malacos játékokat, amikkel egyszerre fejlesztheted gyermeked, és örömet is szerzel vele neki.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.