Kundrák Norbert, a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd futballistája fizikailag súlyosan bántalmazta korábbi szomszédját 2022 nyarán. Erről a bántalmazott számolt be. A kispesti klub belső vizsgálatot indított az ügyben. A focista és családja úgy megverte a férfit, hogy sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott, pszichológushoz jár, gyógyszereket szed, sőt, leszázalékolták. Az ügyben a Honvéd belső vizsgálatot indított.

A kutyák miatt vesztek össze

A miskolci illetőségű Szabó Krisztián elmondása szerint 2022 nyarán került összetűzésbe Kundrákkal és a férfi családtagjaival. A kutyái a bántalmazás napján kiszaladtak az utcára, majd odarohantak egy csoportosuláshoz, mesélte. Az egyik kutya a hívásra azonnal visszament, a másik viszont lefeküdt félelmében, amikor a csoport tagjai elkezdtek kiabálni rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiabáltak a szomszéddal

„Van két kutyám, amelyek kiszöktek tőlünk az utcára. Lejjebb volt egy csoportosulás, odaszaladtak a kutyáink haverkodni, de az egyik rögtön vissza is jött a hívásra, a másik pedig lefeküdt, ugyanis megijedt, miután a csoportból néhányan elkezdtek kiabálni mindenféle „szép” dolgot nekünk. Kint volt az udvaron a feleségem, a sógorom, a nővérem és a nagyobbik fiam, én pedig elindultam lefelé papucsban és rövidnadrágban a kutyáért, hogy visszahozzam” – mesélte a Blikknek a férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megrúgta a focista

„Nem feltételeztem semmi rosszat, hiszen régóta voltunk szinte szomszédok Kundrákékkal, még vásároltam is náluk a cukrászdában. Igaz, beszélgetni nem beszélgettünk sokat, Norbiról azt sem tudtam, hogy futballista. Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek”.

Súlyosan sérült

„Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett – három szájsebészeti műtétem volt – és még sorolhatnám” – mondta az akkor súlyosan megsérült szomszéd.

Az anyja a feleségére támadt

Utána – állítása szerint – Kundrák anyuka a segítségére siető feleségét is megtámadta, a földre lökte, majd azt kiabálta neki, hogy „dögölj meg, rákos kurva!”. Szabóék kihívták a rendőröket, aztán a mentőket is, akik a férfit kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra került napokra, utána pedig a traumatológiára.

Elítélte a bíróság

Azóta a focistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen el is ítélték. ”A Miskolci Járási Bíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedett” –mondta a Blikknek dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő.

Kiakadt az ítéleten

A szomszéd szerint „ez egészen elképesztő. Hihetetlen, hogy valaki ilyet elkövet, majd nyugodtan élhet, mintha mi se történt volna, engem pedig már leszázalékoltak, gyakorlatilag teljesen újra kell építenem magamat” 

Elköltözött a család

„Én úgy vagyok vele, hogy ha egy sportoló ilyet csinált, az ne sportoljon tovább… Az édesanyja kiabált ott mindenfélét, hogy „az ő fia NB I-es futballista, azt csinál, amit akar”. Öt éve voltunk szomszédok, sosem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet”. A kétgyermekes családapa azóta el is költözött, mert nem szeretett volna ott lakni, ahol majdnem halálra verték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kundrák Norbert – Forrás: dvsv.hu