Nemcsak szállította a kábítószert, de fogyasztott is, mielőtt balesetezett a 43 éves nemesnádudvari férfi. Valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hajtott bele az előtte fékező autóba.

Tegnap kicsivel délután 1 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Pécs határában, a 66-os úton motoros ütközött egy autóval.

A rendőrök megállapították, hogy a baleset úgy történhetett, hogy azautót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hátulról az autóba csapódott és leesett a motorról.

A mentők kórházba vitték a motoros férfit, majdszóltak a rendőröknek, hogy a férfi hátizsákjában két tégla formájú nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amiben valószínűleg kábítószer van.

A rendőrök a kórházban mind a két csomagot megvizsgálták. A gyorsteszt szerint, az egyenként több, mint egy kilós csomagokban kokaint találtak.

A 2,5 kilogrammnyi kábítószergyanús anyagot a rendőrök lefoglalták, aminek feketepiaci értéke akár 50 millió forint is lehet.

A férfin is végeztek drogtesztet, aminek pozitív lett az eredménye amfetaminra és kokainra. A 43 éves nemesnádudvari férfit a kórházban a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, aminek során elismerte a bűncselekményt.

A 43 éves motorost a kórházban őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzéséről és kezdeményezték a letartóztatásátaz ügyészségen.

Kiemelt kép: police.hu