Három hónapja keresik szerettei azt a kárpátaljai családapát, aki a háború elől menekült volna át Magyarországra, azonban elmerült a Tiszában. Rokonai reménykednek, hogy a férfi még életben van.

Három hónapja keresik

Sem éjjele, sem nappala április óta annak a kárpátaljai Szernyében élő családnak, akik már három hónapjai keresik rokonukat, Lakatos Józsefet. A férfi családja a háború elől menekült Magyarországra, József hadkötelesként nem tudott utánuk jönni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Úszva menekült

Így drasztikus megoldáshoz folyamodott: több társával együtt a Tiszán átúszva próbált a határ biztonságos, magyar oldalára kerülni. Azóta viszont nyoma veszett, senki nem látta a férfit, eltűnéséről pedig ellentmondásos hírek érkeztek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmerült a vízbe

„Akik elindultak, mindannyian a rokonaim, Józsi a nagybátyám. Annyit tudunk, hogy ketten biztonságban átértek, de Józsiról azt mondták, hogy látták elmerülni a vízben” – mondta az eltűnt férfi unokaöccse a Borsnak.

Lakatos József

Forrás: Facebook

Elvesztették a nyomát

Állítólag ezek után felbukkanni is látták még, viszont azt mondták, hogy egy kanyar után elvesztették a nyomát.

A harctérre vihették?

József után azóta is kutatnak, öt gyermeke várja haza. A család attól tart, hogy vagy ukrán oldalon elfogták, és a harctérre vitték, vagy pedig elmerült a habokban.

A családja hazavárja

„Azt mondták, hogy kimennek majd a rendőrségtől keresni, de azóta sem tudunk semmit. Öt kicsi várja haza, akik nagyon sírnak az apukájuk után, és a felesége, Zita élete is pokol azóta. Mi természetesen nem adjuk fel, az utolsó percig reménykedünk abban, hogy épségben megkerül és hazatér” – mondta Elemér.

Halott férfi a Tiszában

Egy elhunyt ukrajnai férfi holttestére bukkantak a határőrök a Tisza folyó medrében, a Máramaros megyei Tiszakarácsonyfalva közelében még áprilisban – mondta akkor a máramarosszigeti határrendészet szóvivője.

A határvonalon találták meg

Iulia Stan elmondása szerint a máramarosszigeti határőrök kedden 11 óra körül bukkantak rá a férfi holttestére a román–ukrán határvonalon, a Tisza medrében, a román parttól mintegy 10 méterre. Később kiderült, a 35 éves férfi hadköteles volt és a háború elől próbált külföldre menekülni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: halott ukrán menekültet keresnek a Tisza ukrán-román szakaszán – Forrás: jurnalmm.ro