Összehangolt rendőrségi akció keretén belül fogták el a Nógrád megyei rendőrök azokat az orvvadászattal és más bűncselekményekkel gyanúsított elkövetőket, akiknél több száz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat is találtak. Az orvvadászok a vadak elejtését nem jegyezték be, az állatokat ellopták, elszállították és értékesítették, a rendőrség videóját a cikk végén nézheted meg.

Orvvadászok ellen folyik az eljárás

Többrendbeli orvvadászat, közokirat-hamisítás és lopás miatt nyomoz a Pásztói Rendőrkapitányság az orvvadászattal foglalkozó társaság ügyében. A 61 éves B. Lajos, a 26 éves R. Alex és az 56 éves I. Árpád orvvadászat és orgazdaság miatt felelhet, míg az 56 éves I. Árpád, a 77 éves S. László, az 58 éves Sz. István és egy 48 éves külföldi születésű férfi pedig lopás miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már 3 éve is vadásztak

A rendőrség információi szerint a 61 éves férfi a 26 éves társával 2018. január 28-án a Nagybárkány és Mátraszőlős külterületen megtartott vadászatuk során három vaddisznót ejtettek el. Ezután az elejtett vadakból kettőt bejegyeztek, egyet pedig eltulajdonítottak, és azt B. Lajos telkére vitték.

Kilőtték a vadakat

Szabálytalanul vadásztak

A nyomozás adatai szerint 2020. április 26-án B. Lajos, R. Alex és I. Árpád ugyanezen a területen ismét vadászatot szervezett, amelyen az 56 éves I. Árpádot nem tüntették fel a vadászati naplóban. További szabálytalanság volt az is, hogy tiltott vadászati fegyverrel – éjszakai lövésre alkalmas célzó készülékkel –  felszerelt puskával ejtettek el két vaddisznót.

Nem adtak esélyt az állatoknak

Tiltott állatokat lőttek

Ezenfelül B. Lajos 2020. május 9. és május 30. között, a naplóban csakugyan nem feltüntetett, 26 éves társával együtt további három vadászat alkalmával tilalom alá eső szarvasborjút, egy őzbakot és egy vaddisznót ejtett el. A szarvasborjú elejtését nem jegyezték be, hanem inkább ellopták, és I. Árpád részére értékesítették. Egyébként a másik két vad esetében más vadállat elejtését tüntették fel a vadászati naplóban. 

Gyűjtötték a trófeákat

Több koponyájuk is volt

Két vaddisznót is elloptak

A nyomozás során kiderült az is, hogy 2020. május 11-én a 48 éves külföldi férfi és S. László elejtettek két vaddisznót, amelyet nem jegyeztek be a vadászati naplóba. Az állatokat Sz. István segítségével elszállították, majd tovább értékesítették.

Többször is vadásztak

Töltényeket is lefoglaltak a rendőrök

Több száz lőszer került elő

Akciót szerveztek

2021. február 24-ére szervezték meg a pásztói nyomozók a Nógrád megyei rendőrök közreműködésével azt a nagyszabású, összehangolt rendőrségi akciót, amely során elfogták az orvvadászokat, lakóhelyeiken pedig kutatást tartottak, amelyek alkalmával különböző fegyvereket, több száz lőszert, illetve különböző trófeákat találtak meg és foglaltak le. Ezt követően a hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket. A rendőrség vizsgálja, hogy további bűnözők összefüggésbe hozhatók-e a bűncselekmények elkövetésével.

Íme a rendőrségi videót

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu