A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság és könnyű testi sértés miatt vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy iskolai verekedés során mellkason ütötte a vele szemben intézkedő iskolaőrt.

Szünetben történt

A vádirat szerint a középiskolában tanuló fiatalkorú idén január 25-én, az óraközi szünetben egy korábbi nézeteltérés miatt az egyik osztálytársát meglökte, majd a hajába kapaszkodott és megrángatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Verekedni kezdtek

A vita verekedéssé fajult, a diáklányok a földre kerültek, ahol tovább tépték egymást. Dulakodás közben felborították a székeket, ellöktek a helyéről egy asztalt, leverték a radiátor tetejét és oldalát, aminek következtében a fémlapok elhajoltak. Egy óraadó tanár és egy diáktársuk sikertelenül próbálta szétválasztani őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újra támadásba lendült

Amikor a verekedés egy időre abbamaradt, a vádlott váratlanul újra támadásba lendült, belerúgott ellenfelébe, majd ismét mindketten a földre kerültek.

Jött az iskolaőr

Időközben a helyszínre érkezett az iskolaőr, aki a támadó mellé lépett és a karjánál megragadva a verekedés abbahagyására szólította fel. Amikor a fiatalkorú távozni akart a helyszínről, az iskolaőr elé lépett, hogy ezt megakadályozza.

Megütötte

Ekkor azonban a diák kiabálni kezdett és az őr mellkasába ütött, aki végül leszerelte és egy padra ültette. Mindezt a folyosón álló tanulók végignézték.

Hivatalos személy

Az iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a büntető törvény a hivatalos személlyel azonos védelemben részesít, írja közleményében az ügyészség.

Vádat emeltek

Az ügyészség a diákkal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

Próbára bocsátás

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a fiatal bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésében – tárgyalás mellőzésével – 2 évre próbára bocsátotta azzal, hogy a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu