A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 28-án 20 óra körül egy férfi fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében bement egy debreceni dohányboltba, ahol az alkalmazottat a bevétel átadására szólította fel. Az eladó 15.000 forintot adott át a férfinak, aki ezt követően elhagyta a helyszínt. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt.  

A feltételezett elkövető normál testalkatú, 60-65 év körüli férfi, aki a cselekmény elkövetésekor világoskék inget, farmernadrágot, világosbarna színű cipőt, egy fekete baseball sapkát és szájmaszkot viselt. A cselekményről a biztonsági kamera felvételt készített.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20.), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.