Most már visszavonhatatlanul beköszöntött a nyár, és eljött a várva várt szünidő, mindkettő főleg a gyermekek örömére. Ugyanis bármilyen furcsán hangzik, a legtöbb szülőnek nagy probléma, hogy mit csináljon a nyári vakáció ideje alatt a gyerekeivel.

Hiszen szabadság csak néhány hét van a nyárra, és csak egy bizonyos életkor után lehet a gyerekeket otthon hagyni egyedül, ráadásul ez sem ideális megoldás.

Ha a szülő nem tud mindig otthon lenni

Napjaink másik nagy, sőt egyre nagyobb problémás területe a gyerekek és a kütyüzés (mobilok, tabletek, számítógépek, xbox-ok) kapcsolata. Egyre kevésbé lehet már a kicsiket is kihívni az udvarra, a természetbe, egyre nagyobb arányú az iskolások körében is az elhízás. Erre nyújtanak nagyszerű megoldást az e-kert.hu webáruház mászótornyai, játszóházai, várai, amelyek számtalan kivitelezésben összeszerelhetők, és a szülőknek a jobbnál jobb ötleteket adják a megvalósításra.

A különböző találatok csak néhány példát szemléltetnek. Ha Önnek ettől eltérő egyedi elképzelése van, ne csüggedjen, lépjen mindenképpen a céggel kapcsolatba, és biztosan dűlőre fognak jutni, hiszen a Weka gyártó neve garancia arra, hogy előttük nem létezik akadály.

Amit még ajánlatos beszerezni

A legtöbb játszóháznak vannak fedett részei, de kapcsolhatók hozzájuk hinták, homokozók, nyitott mászókák. Mostanában, a nyári időszakban sokszor nagyon magas a hőmérséklet, és szinte tűz a nap, így nagyon fontos, hogy gyermekeink egészségének védelméről is gondoskodjunk. Az e-kert.hu webáruházban beszerezhetők különféle árnyékolók, pergolák, napernyők, de terasztetők is építhetők fából, fémből vagy műanyagból, attól függően, milyen a már létező kerti kialakítás vagy az egyéni ízlés.

A homokozókat különösen kedvelik a kis lurkók, és ezek a szerkezetek nem fedettek, így föléjük mindenképp kell valamilyen megoldás, mert elképzelhető, hogy ott töltik a kicsik majd a legtöbb időt. Fontos tudni, hogy bármilyen játszóház van is az udvaron, nem szabad sosem felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket. De egy ilyen kerti vár mellett megoldható az is, hogy a már nagyobb testvér vigyáz a kisebbre.

A kerti játszóházak, játszóterek előnyei

Egy kerti játszóház felépítésével biztosak lehetünk benne, hogy nem kell sokáig csalogatni a gyerkőcöt, hogy menjen ki az udvarra. Minden gyerek szereti a bunkereket, a várakat. Már óvodás korban előjön az igény a különféle szerepjátékok játszására, először csak az óvónéniket, anyát, apát utánozva, majd később az ovis társat vagy a szomszéd gyerek szüleit, esetleg a fodrász nénit, rendőrt, tűzoltó bácsit. Egy kerti játszótér lehetőséget teremt arra, hogy ezeket a szerepjátékokat bármikor játszhassák a kicsik, miközben át lehet hívni az újdonsült barátokat vagy rokon gyerekeket is.

Ezek a játékok azontúl, hogy okosan lefoglalják a friss levegőn a gyerekeket, számtalan módon fejlesztik értelmüket, miközben távol vannak a digitális világ addiktív eszközeitől. A játszóházakat akár a kerti bútoraink mellé is felállíthatjuk, így mi is játszhatunk közösen kint az udvaron a gyerekekkel.