Sokkos állapotba került annak a téglaszállító kamionnak a sofőrje, aki Balatonkenese és Csajág között összeütközött egy munkásokat szállító kisbusszal. A balesetben öten haltak meg, négyen még mindig válságos állapotban vannak.

Még mindig válságos az állapota annak a négy férfinak, akik tegnap hajnalban öt társukkal egy kisbusz utasaként egy 40 tonnás teherautóval karamboloztak a Balatonnál, a 710-es úton. A sofőr és három utasa a kisbuszban, egy férfi az ablakon kizuhanva szörnyethalt.

„A kisbusz késve kezdett előzni, s amikor észrevette, hogy előtte vagyok, ráfékezett, de megpördült és elkapott. Pedig mindent megtettem, hogy kivédjem a bajt, a padkára lehúzódtam, már nem volt hova menekülnöm, attól féltem, hogy a 25 tonnás rakomány is a nyakamba szakad– mondta a Blikknek Tamás, a téglaszállító sofőrje. 

Amikor a csattanás után Tamás kiugrott a fülkéből, a padkán a buszból kieső utas holttestébe botlott. A roncsban haldokló, jajgató, segítségért könyörgő utasokat látott. És voltak, akik már nem mozdultak.

„Még most sem fogom fel a látottakat. Szörnyű érzés volt, előttem haldokoltak, de nem tudtam segíteni! Mindent megpróbáltam, de képtelen voltam kinyitni a roncs ajtaját. Szerintem sok idő kell még, hogy kiheverjem ezt a sokkot” – mondta megtörten a sofőr.

A tűzoltók nyolc perc alatt a helyszínre értek. Feszítővágóval egyszerre két oldalról kezdték el a roncsban rekedt utasok kiszabadítását.

A mentők a négy túlélőt életveszélyes állapotban szállították a győri, a veszprémi és egy budapesti kórházba. Információink szerint egyiküknek eltört a gerince, egy 17 éves fiúnak a combcsontja, míg van köztük, akinek a koponyája és a mellkasa is megsérült. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről – Forrás: police.hu