A fiatal férfi külföldön dolgozott, másnap már ment volna vissza, de az itthon töltött utolsó napján még meg szerette volna látogatni a szüleit.

Ködös idő volt

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, a tragikus baleset a 8402-es úton történt hétfőn délelőtt Devecser határában. A sofőr a ködös, csúszós időben hajtott Noszlop irányából Devecser felé, amikor a kocsi egy jobbkanyarban kicsúszott, keresztbe fordult az úton, majd egy árokba csapódott, és ott többször megpördülve felborult és a feje tetején állt meg.

Rázuhant az autó

A bent ülő 28 éves sofőrt már nem tudták megmenteni, mikor a tűzoltók kiemelték a roncsból, már csak a halál beálltát lehetett megállítani, ugyanis a kocsi egyenesen rá zuhant – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kicsúszott az autóból

A DeltaHírek információi szerint a kocsit vezető 28 éves Máté be volt követve vezetés közben, ennek ellenére azonban a pördülés közepette félig kicsúszott a kocsiból, és az autó alá szorult. Bár az ajkai tűzoltók rögtön a segítségére siettek, az életét már nem lehetett megmenteni.

Összenyomódott az autó

A fiatal férfit a roncsból is csak feszítő-vágóval tudták kiszedni. Egy arra autózó környékbeli szerint a roncs borzalmasan festett: A kocsi a tetején feküdt, az összes ablaka ki volt törve, és elől és hátul is szét volt zúzva, mintha összenyomta volna valaki.

„Borzalmasan nézett ki”

„Nem kellett elolvasnom később a híreket, tudtam, hogy aki benne ült, az nem élhette túl. Borzalmasan nézett ki a roncs. Hogy egy rossz kormányrántás, a csúszós út vagy a sebesség volt-e a ludas, azt nem tudom, minden esetre nagyon sajnálom szegény srácot” – tette hozzá a férfi.

Feje tetejére állt az autó

Fotó: Deltahírek

Nem volt jogosítványa

A kocsiban egyedül utazó fiatalnak nem volt jogosítványa, méghozzá nem csak a baleset idején, de sosem rendelkezett vezetői engedéllyel. A férfi ennek ellenére ült bele abba a kocsiba, amiről úgy tudni, hogy az édesapjától kért kölcsön.

Csak a szüleitől akart elköszönni

A 28 éves Máté ugyanis nem itt él, jó ideje külföldön dolgozik, másnap már utazott volna vissza, úgy tudni, hogy már csak a szüleitől akart elköszönni, a baleset idején is éppen hozzájuk igyekezett.

Nem volt testvére

A szülők összeroppantak a baleset hírére, egy szem gyereküket vesztették el a szörnyű balesetben. A kommentelők közül sokan kritizálták a fiatalt, amiért jogosítvány nélkül vezette a kocsit, azonban a közösségi oldalon egy – vélhetően a balesetben is érintett barátja – védelmébe vette a férfit és megható szavakkal búcsúzott tőle:

Mocskolódás helyett

„Miért kell bántani? Hibázott, nem kicsit. Nem visszafordítható! De itt vagyok, aki ezt átéltem, nem sokon múlott, hogy ne vigyen magával! Mégsem mocskolódással és ész osztással kezdem. Inkább, hogy ismertem őt és a családját”- írja.

Üzent a gyászoló anyának

A férfi végig Máté mellett volt a tragédia után, és többedmagával próbálta megmenteni az életét. A férfi családjának is üzent: Ne haragudjatok, esküszöm, Erika, mindent megpróbáltunk, hogy ne haljon meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Fotó: DeltaHírek