Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a veszprémi ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki olyan súlyosan elhanyagolta kisgyermeke gondozását, hogy annak fejlődése a korához képest elmaradt.

Jó kis barát

A vádirat szerint a Fejér megyében élő nő 2020 áprilisában költözött 8 hónapos gyermekével egy Veszprém megyei kistelepülésre a barátjához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Inkább ivott, mint etetett

A nő nem gondozta megfelelően a kisfiát, a gyermek életének nem volt napirendje. Az anya napi rendszerességgel fogyasztott szeszes italt, késő éjjelig fent volt, majd másnap tíz óra körül ébredt, így gyermeke reggelente gyakran nem is kapott enni.

Mit adhatott neki?

A vádlott ezen túl nem az életkorának megfelelő, hanem a felnőtteknek készült étellel etette a gyermeket, melyet a kisfiú sokszor még lenyelni sem tudott.

Hangosan zenélt, hogy ne aludjon a gyerek

A nő italozásai közben, nappal és este is gyakran hallgatott hangos zenét, mely miatt a gyermek nem tudott aludni. Az anya egyébként nem is akarta, hogy gyermeke időben elaludjon, nehogy másnap korán keljen.

Semmi gondoskodás

A vádlott ezen túl sem foglalkozott a kisfiú fejlődésével, nem játszott vele, nem sétáltatta rendszeresen, előfordult, hogy a gyermek egész nap a sötét szobában volt, amíg a nő tévézett.

Retardált lett

A gyermek beszéd- és mozgásfejlődése emiatt a korához képest elmaradt, alultápláltságára pedig a védőnő többször is felhívta a nő figyelmét.

Elvették a gyereket

Az illetékes gyámügyi hatóság 2020 novemberétől a kisfiút ideiglenesen hozzátartozóknál helyezte el.

Felfüggesztett börtön

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést javasolt. A bíróság később dönt az ügyben.

Ez is érdekelheti

Címlapfotónk illusztráció.