Négy évvel a maglódi vállalkozó, Pintér Gyula rejtélyes kámforrá válása után végre ítélet született az eltüntetése miatt indult büntetőügyben.

Nincs holttest

A hatóságok biztosra veszik, hogy a luxusautók szerelésével és felújításával foglalkozó férfi már nem él, de a holtteste máig nem került elő. Az egyik ismerősét, B. Lászlót, aki segédkezhetett a holttest eltüntetésében, emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással és állatkínzással vádolták meg, de gyilkossággal egyelőre még az ötmillió forintos nyomravezetői díj ellenére sem tudtak meggyanúsítani senkit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felvétel készült

A Budapest Környéki Törvényszék épületébe a gyömrői férfit kéz- és lábbilincsben vezették be a börtönből. A tárgyalás elején egy ház kamerájának a felvételét vetítették le, amelyen alig észrevehetően az látszik, ahogy Pintér Gyula Hummerjét visszaviszik a háza felé az eltűnése után, majd egy férfi gyalogosan távozik onnan – írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nincs DNS

„Ha valaki vezet egy ilyen autót, lennie kellett volna DNS-mintának vagy ujjlenyomatnak, de ilyet tőlem nem találtak ott. Ha én vezettem, valamilyen nyomot rögzítettek volna” – közölte B. László. Ezután különböző útvonal-kalkulációkról készült képeket mutattak, ami a feltételezett elkövető útját jelezték.

Nem tudták bebizonyítani

„Én nem tudok bűncselekményről sem, nekem teljesen életszerűtlen, idegen ez az egész” – fűzte hozzá az utolsó szó jogán a vádlott, akit végül bűnpártolás alapesete miatt 1 év 9 hónap fogházbüntetésre ítélték nem jogerősen. A bíró szerint az a legvalószínűbb, hogy B. László ölte meg Pintér Gyulát, de ezt kétséget kizáróan nem lehet bebizonyítani.

Ezzel foglalkozott

Ahogy már 4 négy éve is írtunk róla, Pintér Gyula az Amerikai Egyesült Államokból behozott nagy értékű gépkocsik, illetve másfajta, szintén drágább kategóriájú autók javításával és felújításával foglalkozott. Hétköznapokon a műhelyében dolgozott, ahová rendszeresen magával vitte Répa nevű kutyáját. 2019 tavaszán két részletben összesen 4 millió forinthoz jutott és azt tervezte, hogy kiutazik az USA-ba.

Így történhetett a tragédia

2019. május 10-én, szokásához híven a műhelyében tevékenykedett, ahová egy rövid időre betért hozzá a közelben élő B. László is, akivel közös érdeklődési körük – a különböző gépjárművek – révén ismerkedett meg. Miután a vendége elment, Gyula beült az autójába és a kutyájával együtt távozott a műhelyből, ahová aznap még vissza akart térni.

Mintha külföldre ment volna

A vád szerint nem sokkal később az 50 éves férfit Gyömrő külterületén egy ismeretlen személy – ismeretlen okból és módon – megölte. Az eljárás során a holtteste nem került elő. Később az ismeretlen elkövető B. Lászlónak átadta az áldozat mobiltelefonját, kutyáját és kocsijának kulcsait azzal az utasítással, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha a férfi külföldre távozott volna.

Sorsára hagyta a kutyát

Ennek érdekében másnap a kutyával és az áldozat mobiltelefonjával Szlovákiába ment, ahol a készüléket elrejtette, az állatot pedig sorsára hagyta, majd visszatért Magyarországra. Ezt követően a fekete Hummerjét az elhunyt otthonához juttatta vissza, egy ismerőse segítségével pedig hazament. Pintér telefonja nem került elő, a chippel ellátott kutyát viszont megtalálták és visszajuttatták a rokonokhoz.

Nem zárult le a nyomozás

A nyomozás egyébként még folyamatban van emberölés miatt, a rendőrök nagy erőkkel próbálják kideríteni, ki ölte meg Pintér Gyulát.

Újból bajba került

A gyanúsítottat először 2019. május 24-én tartóztatták le, amit négyszer hosszabbítottak meg neki. A bíróság aztán 2020. május 19-től szeptember 19-ig rendelte el a bűnügy felügyeletét. Ez azt jelentette, hogy B. László engedély nélkül nem hagyhatta el Gyömrő és Maglód területét. Azóta azonban teljesen szabadon mozoghatott, utazhatott. Egy ideig a bírósági tárgyalásaira is szabad emberként érkezett, csakhogy értesüléseink szerint idén áprilisban egy rendőrségi akció során ismét kattant a csuklóján a bilincs. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Instagram