Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a 42 éves férfit, aki közel három évvel ezelőtt megvert az anyjával egy biciklijét toló törökszentmiklósi iskolásfiút azért, amiért rájuk szólt, hogy ne dudáljanak.

„Ne dudáljál!”

A 61 éves nő a Hunyadi János úti óvoda előtt elhaladva hosszasan dudált. Ezért a járdán kerékpárját tolva közlekedő iskolás fiú odakiáltotta neki: „Ne dudáljál!”. A nő ekkor hirtelen fékezéssel megállt, majd a kocsiból kipattanó fia és ő is nagy erővel pofon ütötte a megszeppent gyereket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összetűzés a szomszédokkal

Az anya-fia párost azonban nem csak emiatt állították bíróság elé.  2020 őszén egy szomszédságukban élő idős házaspárral is összetűzésbe kerültek, és a 40 éves férfi a volt felesége élettársát is bántalmazta Törökszentmiklóson.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hátára ült és szorongatta a nyakát

A vádirat szerint belökte az útmenti árokba a férfit, majd ráült a hátára és szorongatta a nyakát. A bántalmazott férfinek úgy sikerült kiszabadulnia a fogásból, hogy védekezésképpen megcsavarta a vádlott ujját, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. A támadót végül a kiérkező rendőrök fékezték meg.

Rács mögé kerülhet

Tóvizi Ádám Péter, a Szolnoki Törvényszék szóvivője a 24.hu-nak azt mondta: a büntetett előéletű férfit három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Járásbíróság 2 rendeli személyi szabadság megsértésének bűntette valamint 3 rendbeli zaklatás, garázdaság és 2 rendbeli testi sértés vétsége miatt.

Felfüggesztettet kaphat az anyja

A férfi 64 éves anyja 1 év 10 hónapot kapott 2 rendbeli testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztették.

Nem jogerős

Az ítélet azonban nem jogerős. Az ügyészség ugyanis mindkettejük büntetésének a lényeges felemeléséért fellebbezett. Azt kérték, hogy ne felfüggesztettre, hanem letöltendőre ítéljék az asszonyt is. A vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Brutális eset

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy brutálisan megvert egy 16 éves fiatalt egy 17 éves fiatal Biatorbágyon. Állítólag egy szerelmi háromszög állt a háttérben, a támadót felbérelték. A kamasz olyan durván ütötte és rúgta az áldozatot, hogy az súlyos sérüléseket szenvedett: többek közt eltört az orra. 

Rengeteg ütés és rúgás

Az esetről videó is készült, melyen jól látszik, hogy a kamasz rengeteg ütést és rúgást mért a társára. A környéken lakók döbbenten állnak az eset előtt, elmondásuk szerint sosem láttak hasonló esetet.

Évekre börtönbe kerülhet

A rendőrség az otthonában fogta el az elkövetőt, aki akár öt évre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció