A magyar utakon szokásos kis stikliket büntették a Somogy megyei rendőrök Kaposvár környékén. Alaposan megszívták a záróvonalon előzők, a piroson átslisszenők és a stop táblánál átgurulók. Nekik több tízezer forintjuk bánta a szabálytalankodást. A rendőrautóból készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

35 szabálytalankodó néhány óra alatt

Összehangolt akció volt Kaposvár vonzáskörzetében, 35 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Drónról és civil autóból figyeltek

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat.

Kiváló felvételek a szabálytalankodókról

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Kaposvár környékén razziáztak

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei november 11-én Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan.

Szabálytalan autósokat kerestek

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt.

Változatos szabálytalankodások

A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, elsőbbségadási szabályok megsértése, előzési tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt kellett intézkedniük.

Több civil autó és egy drón volt bevetésen

Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette. Összesen több százezer forint bírságot szabtak ki.

Több ilyen lesz

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Mindenki tartsa be a szabályokat

Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából