A Wallis az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbbnak mondott használtautó-kereskedő cég. Most kiderült 24 méregdrága autót úgy loptak el tőlük, hogy sokáig észre sem vették, egy ügyfelük tőlük vásárolt autóját pedig lefoglalta a rendőrség, mert körözik az autót.

Leltárt tartottak a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén még az év elején. A használt kocsik, döntően BMW-k ellenőrzésének eredménye sokkolta a cég munkatársait.

A belső nyilvántartás szerint a meglévők mellett még 24 autónak kellett volna ott állnia a kerítéssel körbevett, sorompóval, kamerával és őrbódéval felszerelt parkolóban, csakhogy nyomuk sem volt – írja a 24. hu.

A portálnak nyilatkozó egyik vásárló, aki vétlenül belekeveredett az ügybe azt mondta, hogy a Wallis Könyves Kálmán úti kereskedésében egy használt BMW-t vettek, a gépkocsiban mindössze pár ezer kilométer volt. Az adásvételi szerződést is bemutatta lapnak, és azt mondta, a vételárat a helyszínen készpénzben fizették meg.

Aztán a rendőrség egyszer csak lefoglalta a vevő autóját azzal az indokkal, hogy a kocsi körözés alatt áll. A férfi először azt hitte, tévedésről lehet szó, de hamar kiderült, hogy nem – az autó hónapok óta egy rendőrségi telepen áll, állítólag azért, mert a gépjármű feljelentés tárgyát képezi.

Az ügyről nehéz hivatalos információt szerezni, a hírportál úgy tudja, hogy a Wallisnál arra gyanakodnak, hogy egyik értékesítőjük, aki jó ideje náluk dolgozott, ám a rendőrség letartóztatta, a papírokkal és kulcsokkal együtt kivitt a használtautó-telepről járműveket, azokat külső helyszínen adta át az új tulajdonosnak, a szerződéseket meghamisította, a pénzt pedig eltette.

Nem zárható ki, hogy egy külsős autónepper is segédkezett ebben és külső helyszínen adták át az autókat. Ez a történet azonban több ponton ellentmond a férfi esetével, aki azt állítja, hogy bent, a Wallisnál fizette meg a vételárat, és erről szerinte a cég rendelkezik is videófelvétellel.

Kép: illusztráció