A gyászoló apa ugyan kevésnek tartja, ugyanakkor reméli, hogy a sofőr tanul valamit a börtönben, mivel eddig mindig megúszta és vigyorgott. A bíró azzal indokolta a büntetés szigorítását, hogy a fiú később újabb bűncselekményt követett el.

Rácsok mögé kell vonulnia

Egy év börtönt kapott egy 16 éves fiú, amiért részegen jogosítvány nélkül vezetett egy autót és meghalt miatta egy 15 éves fiú a Fejér vármegyei Szabadegyházán – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy buliból tartottak hazafelé

Az eset még 2021-ben történt. A sofőr egy buli után akart hazavezetni a szüleitől ellopott autóval, ekkor szállt be mellé a későbbi áldozat is. Szomorúan összetörve emlékezett vissza korábban édesanyja a fiára, Jocóra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azóta sosem jön

„Este mondta, hogy anya ott alszik a Gabinál, apa megengedte, és hogy holnap jövök, és ennyi, szóval azóta soha nem jön” – idézte fel fia sírjánál a megtört édesanya. Jocó utasként abban az autóban ült, ami először egy oszlopnak csapódott, majd kisodródott Szabadegyháza határában.

Azonnal meghalt

A kocsit egy helyi 16 éves fiatal vezette, aki akkor részegen szülei autóját lopta el, jogosítványa sem volt, Jocó az ütközéskor kiesett, mert nem kötötte be magát és azonnal meghalt. A család nem tudta feldolgozni a tragédiát. Ráadásul az elkövető sem segített nekik enyhíteni a fájdalmat.

A fiúk halálát okozó tinédzser azóta is szabadlábon van a faluban, és soha nem kért bocsánatot. A 16 éves fiút ugyan első fokon már elítélték, két évet kapott a fiatalkorúak börtönében, de próbaidőre felfüggesztették, ezért nem kellett bevonulnia. Az ügyet csütörtökön tárgyalták másodfokon

Szigorúbb büntetést kapott

„A szabadságvesztés büntetés tartamát egy évre mérsékli, annak végrehajtási fokozatát fiatalkorúak fogházában állapítja meg. A szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre történő felfüggesztését mellőzi” – hangzott az ítélethirdetés.

Megint megszegte a törvényt

A bíró azzal indokolta döntését, hogy a fiú egy évvel a baleset után újra engedély nélkül autóba ült és bűncselekményt követett el. „Egy évvel ezen cselekmény elkövetése után az eljárás hatálya alatt ismét vezető engedély nélkül, járművét magához véve szándékos bűncselekményt követ el” – fogalmazott.

Az apa reméli, hogy a börtönben tanul majd valamit

A meghalt fiú édesapja kevésnek találja az egy év börtönbüntetést. „Megkönnyebbültem, de én kevésnek találom ezt. Egy ember életéért ez kevés. Egy bolti lopásai szerintem többet kapnak” – fogalmazott. Az édesapa azt mondta, a fiú eddig mindig megúszta és vigyorgott az egészen, de most legalább majd valamit tanul a börtönben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a baleseti helyszíneléskor készült, forrás: police.hu.)