Az Érd melletti kisvárosban egy fehér furgon tartja félelemben a virágtulajdonosokat. Hirtelen megállnak a házak előtt és felkapják az ott lévő virágládákat, kaspókat a virágokkal együtt. A tettesek vélhetően orgazdáknak adják tovább a szajrét. A polgármester intézkedett, szólt a rendőrségnek.

Fehér furgonnal érkeznek a tettesek

Egy ismeretlen fehér furgon megállt a ház előtt, halk motoszkálás hallatszott, aztán a tettesek felpakolták a drága kaspókat, virágládákat a ház elől a furgonra és elillantak. Ez a jelenet több diósdi ház előtt megismétlődött az elmúlt napokban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Drága kaspók

Ha valaki elmegy a virágboltba, kertészetbe, akkor megérti az eddig ismeretlen bűncselekmény okát. A kaspók, ládák és a virágok is rendkívül drágák, ugyanakkor az agglomerációban egy magára valamit is adó ingatlantulajdonosnak biztosan van virágja, kaspója, vagyis van piaca az ilyen termékeknek.

Üzleti rés

Ezt az üzleti rést használták ki a diósdi tolvajok és ráálltak a virágládák, drága kaspók ellopásának. Többen szóltak a polgármesternek, Spéth Géze pedig inzézkedett, így fogalmazott a minap a közösségi-oldalán:

Több bűncselekmény

„Az elmúlt napokban több bűncselekmény történt a településen, amely indokoltan jelentős aggodalmat váltott ki valamennyiünkben.” – írja a polgármester.

Nemsokára térfigyelők vigyázzák a diósdiakat

Spéth Géza arról is írt, hogy a közbiztonság javítása kiemelt céljaik között szerepel. Ígéretükhöz híven a város térfigyelő rendszerének kiépítése folyamatban van, várható üzembehelyezése rövid időn belül várható.

Szóltak a rendőrkapitánynak

A polgármester így fogalmaz a folytatásban: „Az imént ismét megbeszélést folytattam az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjével. Biztosított arról, hogy az általam küldött tájékoztatót ki fogja vizsgáltatni, fokozottabb rendőri jelentétet biztosít Diósdon.

Gyanús fehér furgon

Az általam küldött tájékoztatóban leírt eseményeket, kerítésen kívüli előkertekből tűntek el növények, kaspók. Egy fehér furgon gyanúsan közlekedett az utcákban, kivizsgálja és tájékoztatni fog az eredményekről.

Zajvédő fal

Diósdról nemrég írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Az eddigieknél hatékonyabb zajvédő falakkal kísérletezik a Magyar Közút az M0-ás két szakaszán – közölte a társaság kedden a sajtóval. Az egyik fejlesztés Diósdnál lesz, erről először a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak beszélt a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Aradszki András.

Új zajvédőt kapnak a diósdiak

Alumínium falrendszer A friss közlemény szerint Diósdnál, az M5-ös autópálya felé vezető szakasz 7-es kilométerszelvényében alumínium falrendszert telepítenek. Egy másik M0-ás szakaszon, a 73-as csomópont északi kihajtóágánál, Dunakeszinél fabeton zajárnyékolók kerülnek a megrongálódott fafonatos panelek helyébe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció