Durva, ami a Pest vármegyei Vecsésen történt pénteken este: egy taxis eddig tisztázatlan okból fegyvert rántott, és tüzelt. Az eset után gyorsan továbbhajtott a sofőr.

Taxis lövöldözött

Lövöldözés volt Vecsésen péntek este. A balhéban egy taxis érintett, aki a felvételek tanulsága szerint egy helyi benzinkút közelében, miközben vezetett, úgy nyúlt a fegyveréhez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Miért lőhetett?

A lehúzott ablakon át nem a levegőbe lövöldözött, jól irányzott lövést eresztett el miközben gurult az autójával. Hogy valakivel közlekedési vitába keveredett, netán büntetőfékezéssel próbálták pokollá tenni az életét, és ezt akarta megtorolni a lövéssel, egyelőre nem lehet tudni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Riasztó vagy éles?

Az sem derült még ki, hogy a szóban forgó fegyver valójában „csak” egy gáz-riasztó pisztoly volt-e, vagy netán más típusúról van szó. Lapinformációk szerint mindenesetre szerencsére nem sérült meg senki.

A rendőrség nem nyilatkozott

Az esetről beszámolt a Bors. A lap felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és az érintett taxitársaságot is. Egyelőre bővebb információval egyik fél sem szolgált.

Azonnal kirúgták

A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a taxitársaságnál is megdöbbentek kollégájuk viselkedésén. Információik szerint azonnal menesztették a társaságtól a taxist. Ezt tudatták a kollégákkal is.

Erőszakos áltaxis

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy egy budapesti férfi többször magáévá tett olyan nőket, akik ittas állapotban szálltak be az autójába. A részben engedély nélkül taxizó személy kétszer is együttlétre kényszerített a kocsiban olyan nőket, akik nem tudtak védekezni.

Tovább rontott a helyzetén

A férfit őrizetbe vették, a nyomozási bíró pedig elrendelte a férfi tartózkodási helyére korlátozott bűnügyi felügyeletét. Azonban tovább rontotta a saját helyzetét azzal, hogy annak érdekében, hogy a nyomozási bíró enyhítse bűnügyi felügyeletét, valótlan tartalmú és hamis aláírásokkal ellátott dokumentumokat nyújtott be a bírósághoz.

Csak egy dolgot ismert el

Emiatt az ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja. Az előkészítő ülésen csak a hamis magánokirat felhasználásának vétségét ismerte el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Taxis hiénák

A Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokság idején pedig arról is írtunk, hogy hiéna taxisokra csaptak le a fővárosi rendőrök. Három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson.

Kiemelt kép: illusztráció