Fél órája vette BMW-jét az a sofőr, akinek autójába belehajtott egy teherautó. Az áruszállító sofőrjének megcsörrent a telefonja, emiatt okozott balesetet.

Vasúti fénysorompó piros jelzésénél álltak meg a járművek Szombathely határában, a 87-es főúton, kedden délután.

Így tett a Metro áruház felé tartó BMW vezetője is. A mögötte érkező Fiat áruszállító vezetője viszont későn vette észre a megálló járművet és akkora lendülettel hajtott a hátuljába, hogy később le kellett vontatni a Fiatot a BMW-ről.

A vétlen autóvezető járművében utazó gyermeket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

„Nagyon dühös vagyok. A gyermekem kórházban, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele. Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átíratva, csak a szerződés van meg” – mondta a 112pressnek a BMW sofőrje.

A Fiat vezetője bocsánatot kért a BMW sofőrjétől. 

„Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám” – mondta a férfi.

Figyelem!

Szakértők szerint egy 90 km/órával közlekedő autó 2 másodperc alatt 50 métert tesz meg “vakon”, amíg a sofőr a mobiltelefonjára pillant. Az útra visszanéző sofőrök átlagos reakcióideje egy másodperc, amíg felfogják, hogy akadály van előttük és a fékre lépnek, tehát a példánkban szereplő jármű 75 métert haladt anélkül, hogy a sofőr fékezett volna és a fékút (30-35 méter) még csak ezután jön…

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press