Rohamléptekkel közelít az ősz, aminek a leheletét már visszavonhatatlanul érezni a hűvös, csípős hajnalokon és késő estéken. Szóval lassan eljön a perc, amikor a nyári felszerelések végképp leköszönhetnek és helyükbe a téli modellek kerülhetnek. Igen ám, de milyen kritériumokat célszerű figyelembe venni akkor, ha még nincs meg az igazi átmeneti kabát? Mutatjuk!

Az évszaki sajátosságok elsődlegesek!

Még mielőtt belemennénk abba, hogy milyen fazonú, színű modellek a lehető legideálisabbak, nem mehetünk el szó nélkül a strapabírás fontossága mellett. Ez különösen őszi-téli kabát esetén nemcsak azt jelenti, hogy bírja a gyűrődést, a rendszeres, folyamatos hordást, hanem az évszakkal együtt járó kihívásokat is. Például az esőt. Manapság kis hazánkban ha esik, akkor aztán tényleg eltántoríthatatlanul szakad, mégpedig általában több napon keresztül. Úgyhogy a vízlepergetés és a kapucni megléte a bőrig ázás két ellenszere. Aztán a bőr alá bemászó hűs fuvallatok távol tartása is jó ötlet, ami széldzsekivel például softshell anyagból kitűnően megoldható.

Nyilván a szárazabb, napsütéses időszakra is ildomos felkészülni, ekkor a farmer, illetve a bőr variánsok is tökéletesek. A bőr jobban szigetel, különösen bélelt verzióban, mint a farmer, ezt azért célszerű szem előtt tartani. Mondjuk aki annyira nem fagyos, annak akár a tél kezdetéig is jó szolgálatot tehet egy vékonyabb fajta.

Mi az a kitétel, amire a kényelem és vonzó megjelenés érdekében érdemes odafigyelni?

A testalkat milyenségére. Sokan hajlamosak legyinteni erre a témára, mondván kit érdekel. De a gyakorlat azt mutatja, hogyha a kabát nem igazodik az alkathoz, akkor a diszkomfortos érzet borítékolható. Na ez az, amit semmiképpen sem jó ötlet megkockáztatni! A Bolf kínálatában bőven akadnak szemrevaló szabású variánsok, azaz a választék adott. A kérdés csak annyi, hogy mi jellemzi az egyéni testalkatot?

  • Széles váll, karcsú derék, izmos, de nem túl vaskos comb – ezek a V testalkat ismertetőjegyei. Azok a szerencsések, akik ebbe a kategóriába tartoznak tulajdonképpen bármit választhatnak, mert minden jól áll nekik! Még a mostanában férfiak körében is elterjedt karcsúsított fazon is simán befutóvá léphet elő!
  • Széles váll, hosszú láb, avagy T testfelépítés elhagyhatatlan kelléke a hosszú kabát. Ekkor ugyanis teljesen felesleges a felsőtest hangsúlyosságát fokozni. Ezért a nagy minták nem a legideálisabbak.
  • Egyenes váll, széles derék és csípő = H testalkat. Ebben a helyzetben a világos színek alkalmazása kifejezetten előnyös. A szűkített variációk konkrétan tökéletesek, míg a deréktáji mintákat megtérülő stratégia inkább másokra hagyni.
  • Keskeny vállak, széles csípő – végre elérkeztünk az „A” betűhöz. Mindazoknak, akik ebbe a csoportba sorolhatóak nagyon jól állnak a rövid kabátok, viszont a félhosszú variánsok tovább domboríthatják az amúgy is markáns csípőt, tehát ezeket jobb mellőzni.
  • A kerekded, O típusok viszont bátran voksolhatnak a bő fazonokra, miközben a szűkített modelleket érdemes parkolópályán tartaniuk.
  • És hogy pont kerüljön az i tetejére, az I testfelépítés, azaz a keskeny váll és csípő esetén nem javasolt a túlságosan szűk fazon erőltetése, de a túlzásba vitt lazaság, azaz túl bő verziók sem a legjobbak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.