Az operatív lízing gyakorlatilag egy tartós bérleti szolgáltatás. De mi ennek a folyamata, és miért érdemes egyáltalán ezt a finanszírozási formát választani? Milyen előnyökkel jár egy ilyen konstrukció? Ezeknek járunk utána ebben a cikkben.

Kinek jó választás az operatív lízing?

Magyarországon is számos cég foglalkozik már ezzel a szolgáltatással, közülük is az egyik kiemelkedő a NEXT AUTO operatív lízing szolgáltatása. Ezt a finanszírozási konstrukciót akkor érdemes választani, ha egy cég szeretné megőrizni a hitelfelvevő képességét, de nem feltétlenül szeretné megszerezni a lízingelt eszköz tulajdonjogát.

Hogyan néz ki az operatív lízing folyamata?

Mielőtt belevágnánk egy ilyen konstrukcióba, érdemes tisztában lennünk ennek a finanszírozási formának a folyamatával. Ez a következő:

  • Igényeinket egyeztetjük a bérbeadóval, akik szakmai tanácsadás keretein belül segítenek nekünk a számunkra legtökéletesebb gépjármű kiválasztásában.
  • A bérbeadó cég megvásárolja a gépjárművet, a megbeszélt szolgáltatások igénybevétele alapján kialakított havidíj ellenében bérbe vesszük az autót.
  • A megállapodott határidő végéig bérleti díjat fizetünk a gépjármű használatáért.
  • Ezt a díjat költségként elszámolhatja a cégünk.
  • Amikor lejár a futamidő, akkor az autót visszaszolgáltatjuk a bérbeadónak, aki értékesíti azt.

Mik az operatív lízing legfőbb előnyei?

Vállalkozásunk nem lesz anyagilag túlterhelve. A futamidő alatt ugyanis csak a nettó beszerzési ár és a lejáratkori várható piaci érték közötti különbözetet kell megfizetnie a cégünknek (plusz az extra szolgáltatásokat). Így nem kell a teljes vételárat, főleg nem egy összegben kiadni, mégis használhatjuk a gépjárművet.

Kiszámítható és alacsony kockázatú konstrukció. Mivel gyakorlatilag minden beépíthető a havi bérleti díjba, így jól tervezhető költséggel tudunk számolni a futamidő végéig. Ráadásul megfelelő konstrukció választása esetén az üzemeltetéssel járó kockázatokat is átvállalja a bérbeadó.

Könnyű elszámolás. Mivel minden, az üzemeltetéssel kapcsolatos költség és szolgáltatás be van építve a bérleti díjba, nem kell különféle számlákkal bajlódni.

Költséghatékony megoldás. A bérbeadó mennyiségi kedvezményeket tud kiharcolni a különböző szolgáltatások és beszerzések kapcsán, melyekből mi is részesülhetünk. Ilyen lehet a biztosítás, a szervizek, a gumiabroncs kezelése, üzemanyag. Az operatív lízinggel beszerzett gépjármű ÁFA tartalma nem terheli a konstrukciót.

Kényelem. A bérbeadó a választott konstrukciónak megfelelően gondoskodik az autóról, annak minden problémájáról. Az üzemeltetéssel kapcsolatos minden területről gondoskodnak, rengeteg időt spórolnak nekünk az ügyintézések, szervizelések intézésével és minden egyéb felmerülő probléma megoldásával.

Folyamatosan megújuló flotta. Egy ilyen konstrukció segítségével akár 3-4 évente megújíthatjuk a teljes gépjármű flottánkat. Így biztonságosabbá és vonzóbbá válik a flottánk pár évente. Számos előny, melyeket kár lenne kihagyni!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.