Szirénázó mentővel ütközött egy autó a Bécsi úton, egy elektromos rollerest is kórházba kellett szállítani.

Óriási csattanás a síneken

Szombaton kora délután szirénázásra, majd hangos csattanásra lehettek figyelmesek a 3. kerületi Szent Margit kórház környékén lakó és közlekedő emberek: megkülönböztető jelzéssel közlekedő mentőautó rohant egy személyautóba a villamossíneken.

A csattanás után a mentő a járdára sodródott

A mentőautó éppen egy csecsemőhöz tartott a Bécsi úton, a Kolosy tér irányába, amikor az Audi kombival ütközött a Kiscelli utcai lámpás kereszteződésnél. A karambolt követően a mentő a járdára vágódott, kidöntve a jelzőlámpát, az Audi pedig a Bécsi út járdaszegélye mellé csúszott.

Többen megsérültek a balesetben

A mentőautó személyzete könnyebben sérült, mint ahogyan az Audi sofőrje és egy elektromos rollerrel közlekedő hölgy is, aki épp akkor haladt a járdán, amikor az esetkocsi oda csapódott. A személyautó sofőrjét és a rolleres hölgyet kórházba is kellett szállítani.

Emberségből jeles a személyzetnek

Szemtanúk beszámolói szerint a mentőautó vezetője és az ápoló az ütközést követően kiugrottak a járműből és azonnal a sérültek segítségére siettek, a saját egészségi állapotukkal nem törődve.

Az Audinak zöldet mutatott a jelzőlámpa

A helyszínre érkező hozzátartozók elmondása alapján az Audi a Kiscelli utcából a Pacsirtamező utca felől, zöld jelzésen haladt volna át a kereszteződésen, amikor a villamossínen neki jobbról a piroson megkülönböztető hang- és fényjelzéssel áthajtó mentő nekirohant.

A mentőápoló is kórházba került

Amíg a helyszínelés folyt, a mentőápoló hölgy – valószínűleg az átélt “élmények” hatására – rosszul lett, ő az összetört mentőből a járdára kipakolt hordágyra feküdt le, amíg egy másik mentő érte jött és kórházba szállította.

A közlekedésben nem okozott fennakadást a baleset

Szombat kora délután lévén nem okozott jelentős torlódást az ütközés, illetve miután a járművek a sínekről lesodródtak, a villamosok közlekedése is zavartalan volt.

Kiemelt kép és belső fotók: Gombkötő Krisztián