Kiraboltak egy postás nőt Nógrád megyében, az először gyanússá vált férfit elengedték, kiderült, hogy négy másik volt a tettes. A rabláskor használt autót Budapesten találták meg a rendőrök.

Megverték szerencsétlen postást

Két maszkot viselő férfi támadta meg december 6-án a délelőtti órákban Bátonyterenye külterületén, egy forgalom elől elzárt területen a szokásos útvonalán közlekedő postai kézbesítőt. A postást az elkövetők bántalmazták, amelynek következtében a nő a földre esett és ekkor a védekezésre képtelen állapotát kihasználva a kézbesítő táskát, a benne lévő nagy összegű készpénzzel és a személyes irataival, bankkártyájával együtt, erőszakkal elvették, majd egy rendszám nélküli autóval távoztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogtak valakit

A bejelentést követően először egy helybeli 26 éves férfira terelődött a gyanú, a helyszínen történő jelenléte és mozgása miatt. Az elsődleges nyomozati cselekményeket végrehajtó Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a férfit lakásán elfogták és az ott megtartott kutatás során többek között egy símaszk is előkerült. Mindezek alapján őt előállították és az addig rendelkezésekre álló bizonyítékok miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Időközben újabb elkövetőkkel kapcsolatban merültek fel személyi és tárgyi bizonyítékok, így a 26 éves férfivel szemben foganatosított kényszerintézkedést megszüntették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Folytatódott a nyomozás

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságon tovább folytatódott a nyomozás, amely során időre volt szükség a beszerzett adatok, digitális nyomok, térfigyelő kamerák és menekülési útvonalak ellenőrzéséhez és az abból megszerzett információk értékeléséhez, elemzéséhez. Az elemző-értékelő munka mellett a jogszabályok által biztosított lehetőségek széles spektrumát kihasználva mindent megtettek a rendőrök annak érdekében, hogy az elkövetőket minél hamarabb beazonosítsák és elfogják. Ennek együttes eredményeképpen a nyomozók megtalálták Budapest egyik nyilvános pakolójában az elkövetéshez használt, hatósági jelzés nélküli személygépkocsit.

Négy tettes

A fentiek alapján oly mértékben álltak össze a bizonyítékok láncolatai, hogy megalapozottá vált a gyanú, hogy a cselekményt egy 44 éves és egy 27 éves bátonyterenyei férfi követte el. A rablás végrehajtásában egy 32 éves helybeli asszony is részt vett, aki a kézbesítő mozgási útvonalával kapcsolatban szolgáltatott adatokat, valamint egy 21 éves nő, aki a bűncselekményt követően a két férfi menekülésében nyújtott segítséget.

Rajtaütések

A nyomozó hatóság Bátonyterenyén, Jobbágyiban és Salgótarjánban december 20-án a hajnali órákban a négy elkövetőt elfogta. A nyomozók a lakásaikon egyéb bizonyítékokat találtak meg és foglaltak le. A hatóság tagjai őket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen. A keletkezett kár megtérülése érdekében, a rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket foglaltak le.

15 évet is kaphatnak

Az a bűncselekmény, amellyel a rendőrség a 4 főt gyanúsítja közfeladatot ellátó személy sérelmére, hivatalos eljárása, illetve feladata teljesítése során csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás, amely 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Elfogják az egyik elkövetőt – Forrás: Rendőrség