Amint azt a Kékvillogó is megírta másodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Súlyosbították a büntetést. A trombitaművész 3 év 6 hónapot kapott.

Ítélet született D

December 7-én, szerdán kihirdették az ítéletet Galambos Lajos áramlopási ügyében. Másodfokon súlyosbították az ítéletet, börtönbüntetést kapott. Lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletet súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie – számolt be róla a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

7 éve húzódik az ügy

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem jelent meg a bíróságon

Az ügyészség fellebbezése és az ügyvédi perbeszédek után október 13-ra várták az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, így ezt ma pótolták a Budapest Környéki Törvényszéken. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon.

Volt felesége elment a tárgyalásra

A tárgyalásra viszont elment a trombitaművész korábbi felesége. Boglárka, az utolsó szó jogán fel is szólalt a bíróságon. Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá. Az asszony csupán annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

Rövidülhet a büntetése

Lajcsi egyébként számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és persze ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés. A trombitaművész korábbi feleségét, Boglárkát másodfokon is felmentette a bíróság.

Áramlopás

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. 

30 millió

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

Megszólalt Lajcsi az ítélet után

A mostani ítélet után Galambos Lajos a Blikknek szólalt meg, a zenész még mindig hisz abban, nem kell majd börtönbe vonulnia. „A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – „miként tud áramot, gázt és vizet lopni” – árulta el a portál megkeresésére.

Meglepte az ítélet

„Ettől függetlenül nemcsak én, hanem az ügyet jól ismerők közül mindenki biztos volt a felmentésemben, így nagyon meglepett bennünket, hogy egyedül az én ítéletemet súlyosították. Nem készülők arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk. Ma van a kislányom születésnapja, ezt a szép napot még ez az ítélet sem tudja elrontani” – közölte a zenész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: YouTube