Döbbenetes dolog történt Budapesten, a pesterzsébeti Gézengúz óvodában, ugyanis két kisfiú megszökött az intézményből, majd fogták magukat és hazasétáltak.

Nem esett bajuk

Az eset kapcsán megszólalt a 20. kerület polgármestere, Szabados Ákos, aki elmondta, hogy bár a gyerekenek semmi bajuk nem esett, mégis elfogathatatlan, ami történt és teljesen megérti a szülők felháborodását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem vették észre

„Negyed óra-fél óra intervallum amíg nem vették észre hogy a két gyermek hiányzik, sajnos. Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna”– mondta a polgármester az ATV riportjában, továbbá kiemelte: az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata az ilyen krízishelyzetekre nem megfelelő, éppen ezért úgy véli, azokat sürgősen meg kellene változtatni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így szöktek meg

Szabados Ákos arról is beszélt a gyerekek a kerítés közelében lévő fát használták, arra másztak fel, majd onnan ugrottak át a szomszédos bölcsi udvarára. Ezután olyan útszakaszra jutottak ki, ahol nem csak autósok, de villamosok is járnak, így tényleg hatalmas szerencse, hogy nem történt tragédia.

Ledöbbent a család

Az egyik gyerek családja elárulta, az eset délelőttjén egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy valaki benyit a házba, először azt hitték betörő, ezért hívták is a rendőrséget. Ám utána észrevették, saját gyermekük ment haza az egyik kis barátjával. A család azt is elmondta, a hatóságok tőlük értesültek az esetről, nem az intézménytől.

Át kellene vizsgálni az óvodákat

Az ügy kapcsán megszólalt a pesterzsébeti Fidesz vezetője, Buc-Horváth Gabriella is, aki elmondta, a kerületben minden óvodát át kellene vizsgálni, hogy megtalálják valamint kijavítsák azokat a hibákat, amik lehetőséget adhatnak egy efféle szökésre.

Beszoktatási idő

„Egy beszoktatási időről beszélek és a legnagyobb kérdőjel számomra az, hogy hogy volt egyedül egy pedagógiai asszisztens az udvaron amikor a beszoktatási időben mindenki a gyerekekkel szokott lenni”– tette fel a kérdést Buc-Horváth Gabriella.

Pedagógus-hiány

Az eset kapcsán Fábián Katalin, az óvodapedagógiai egyesület elnöke is nyilatkozott, ő elmondta, a korábbi törvény szerint az óvodapedagógusnak kellett a gyerekekkel lennie teljes időben, Magyarországon viszont óvodapedagógus-hiány van. „Felülírták a köznevelési törvénynek ezt a passzusát és lehetővé tették hogy szakképzetlenek, azaz pedagógiai asszisztensek és dajkák is lehessenek a gyerekekkel”- mutatott rá Fábián Katalin, és hozzátette: nem erről az esetről beszél, hanem egy jelenségről. A döbbenetes ügy miatt a polgármester csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Videón az elképesztő eset: fényes nappal fosztott ki egy földön alvó nőt ez a férfi Budapesten

Kiemelt kép: Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda – Forrás: Google Maps