Kerékpáros edzés közben ütötte el a BKV-busz a gyorskorcsolyázókat a Margitszigeten, a balesetben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor is megsérült. A busz egy fűnyíró traktort került ki, de a sofőr valószínűleg nem vette észre a sportolókat.

Liu Shaolin Sándor időközben videót is megosztott az esetről a korlátozott ideig elérhető Instagram-storyjában: ezen az látható a félreállt busz, mögötte két rendőrautó, egy mentő és több, félreállított kerékpár.

A második videón pedig a busz látható, nagyjából fél-egy méterre az út szélétől. az út és a busz közötti keskeny helyre mutató nyilat helyezett el a videón Liu Shaolin Sándor, és azt írta rá angolul: azt mondta, még van elég helyünk. Az első videóra pedig azt írta: “Mikor elüt egy busz” – írja a Blikk.

Liu Shaolin Sándor – Fotó: MTI

A Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Facebook-oldalán így ír a balesetről:

Mindenki jól van! A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerdán délelőtt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

A versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról. A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence is bukott – előbbi kettő elég nagyot, így rájuk még vizsgálatok is vártak a Sportkórházban.

Nem sokkal később kiderült, hogy egyikőjüknek sem tört el semmije – írja az egyesület.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Liu Shaolin Sándor Facebook oldala