Férjének és a gyorsan kiérkező mentőknek köszönheti életét egy budapesti nő – az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be az esetről.

Hajnal óta rosszul volt

Riadt férfihang kérte feleségéhez a mentők gyors segítségét kedd reggel Budapesten. A hallhatóan ijedt bejelentő neje erős mellkasi nyomásról panaszkodott, ami hajnal óta nem múlik.

Nem vett levegőt

„Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, ám mielőtt az odaérhetett volna, a férfi ismét tárcsázta a segélykérőt mert a 60 év körüli nő összeesett és nem vett levegőt” – írja az OMSZ Facebook oldalán.

A férj bepánikolt

Rutinos mentésirányító magasabb szintű egységet is a helyszínre indított, miközben nehezen, de rábírta a pánikban levő férjet az életmentő mellkasi nyomásokra.

A mentők folytatták az újraélesztést

A férfi végül hősiesen küzdött szerelme életéért, amit a gyorsan kiérkező mentők még sokáig, emelt szinten folytattak.

Kórházba szállították

„Az asszonyt, végül az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk” – olvasható a mentősök Facebook-bejegyzésében.

Édesapja lett rosszul

November 22-én szintén a z OMSZ oldalán tettek közé egy levelet, amelyet egy nő írt a mentőszolgálatnak, hogy megköszönje azt a küzdelmet, amelyet édesapja életéért folytattak.  

Elveszítette az eszméletét

A hölgy azt írja, hogy miután tárcsázta a mentőket, édesapja elveszítette az eszméletét és semmire sem reagált.

A mentésirányító segített

 „Mondta, hogy azonnal el kell kezdenem az újra élesztését apukámnak, fordítsam a hátára, a fejét helyeztem stabil helyzetbe, és kért hogy legyek erős, végig mellettem marad míg a mentő megérkezik, de el kell kezdenem az újra élesztését ,a hölgy számolt nekem és kért hogy úgy nyomja a mellkasát” – írta K. Ildikó.

14 percig élesztette újra édesapját

„A mentő megérkezett azonnal szaladtak be az orvosok hozzánk, s mondták, hogy innentől át veszik apukámat. Kérdezték mióta próbálom az újra élesztését, válaszoltam hogy 14 perce, mert addig voltam vonalban a hölggyel”.

Nem sikerült a férfi életét megmenteni

„A mentősök is hiába próbálták az újra élesztését sajnos nem tudták vissza hozni. Szeretném ezúton megköszöni az ismeretlen hölgynek hogy végig velem maradt és a mentősöknek is hogy mindent megtettek azért hogy vissza hozzák nekünk édesapát de sajnos tüdő embóliát kapott” – írta levelében K. Ildikó.

Kiemelt kép: illusztráció