Egy halott gyermeket találtak kedden az egyik családi ház udvarán. A haláleset körülményeit a nyomozók vizsgálják.

Kutya okozhatta a tragédiát

A rendőrségre még délelőtt érkezett a bejelentés, hogy egy tömörkényi ház udvarán halottat találtak. A Délmagyarország információi szerint a tragédiát a család kutyája okozhatta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfojtotta

A házőrző addig-addig forgolódott a gyermek körül, amíg a kutya lánca rátekeredett a kicsire, majd megfojtotta.  A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gondatlan emberülés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, vizsgálják a haláleset körülményeit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyéves volt az áldozat

A Szeged365.hu nem hivatalos forrásból úgy értesült, nem történt gyilkosság, baleset okozhatta a mindössze 1 éves, az udvaron egyedül tartózkodó gyermek halálát.

Másik eset

Ahogy írtunk róla, egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások – írta az RTL.hu.

Megfulladhatott

A rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta. A Tények értesülései szerint a kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak.

A családot majdnem elengedték

A rendőrök is a látvány hatása alatt lehettek, mert elsőre majdnem elengedték a nevelőszülőket. Aztán őrizetbe vették a férfit és a nőt is – hangzott el a Tények riportjában.

Szirénázó mentőautó

A szon.hu azt írja, hogy az eset a Stadion utcánál történt. A környéken lévő kis üzletekben dolgozók korán nyitnak, így többen is látták az autót, és a helyszínre érkező mentőket, rendőröket. „Háromnegyed hatkor jöttem, és láttam az autót az út szélén, három férfi állt mögötte” – mondta egy üzlet dolgozója, és hozzátette: hat órakor, amikor kinyitott, mondták neki a vendégek, hogy szirénázva jön egy mentőautó. Az eladó pedig azt hitte, hogy a közelben lévő szórakozóhelyen történt valami.

Mindenki megdöbbent a környéken

„Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel, hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel” – mondta egy helyi eladó.

Nem az első eset

Ahogy egy hónappal ezelőtt írtunk róla, szörnyű tragédia történt egy várpalotai társasházban, ahol egy ötéves kisfiú, Benjámin veszítette életét. A segélyhívó tárcsázása után rengeteg rendőrautó és mentő jelent meg a helyszínen, akik hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Az óvodás egy kutyaláncot tekert a nyakára, amivel megfojtotta magát. Vélhetően egy szerencsétlen baleset történt, amit a felnőttek nagyobb odafigyelésével esetleg el lehetett volna kerülni.

Három gyereket nevelt

A hivatásos nevelőszülő, H. Józsefné a saját felnőttkorú fia, Márk mellett három kiskorú gyerekkel élt az első emeleti lakásban. Az autizmusa miatt egy közeli kisegítő óvodába járt az ötéves Benjámin, aki játékból tekerhette magára a kistestű kutyájuk láncát, amitől elfehéredett, végül pedig meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció