Az autós legalább 120 km/órás sebességgel érkezett a tereléshez, amitől meg is ijedt és hirtelen elrántotta a kormányt.

Megijedt, pedig tájékoztatták előre

Baleset történt az M1-es autópályán, miután a sávelhúzásos terelésnél egy sofőr figyelmen kívül hagyta a sebességkorlátozást és az esetet a Magyar Közút kamerái is rögzítették.

Ideiglenes akadály

Az M1-es autópályán a Rába-híd dilatációs szerkezetének javítása miatt ideiglenes, sávelhúzásos korlátozás van érvényben.

Nem megfelelő sebességgel hajtott

A videón jól látszik, hogy a figyelmeztető jelzések, valamint a 60 km/órás sebességkorlát ellenére egy autó nagy sebességgel érkezett az elágazáshoz.

Megcsúszott az autó

A Magyar Közút szerint a sebességkorlátozásnál nagyjából kétszer gyorsabb tempóban érkező sofőr – a helyzetet kissé túl későn észlelve – elrántotta a kormányt, ezért az autó megcsúszott, és végül nekiütközött a terelőbójáknak – írja a Blikk.

Nincs sérülés

Az autót vezető nő nem sérült meg, a jármű szélvédője viszont betört. Szerencsére hamar a segítségére sietett egy, épp a közelben tartózkodó útellenőr, aki mindent megtett, hogy biztonságos helyen tartsa őt, a nő azonban telefonálás közben elkezdett össze-vissza járkálni, ezzel többször is veszélybe sodorva a saját testi épségét.

Más autós is hibázott

A felvételen látszik továbbá, hogy a baleset miatt a külső sáv járhatatlanná vált. Egy autós azonban úgy gondolta, helyes dolog megelőzni a forgalmat úgy, hogy két bója között áthajt a forgalomtól elzárt területen keresztül a külső sávba.

Figyelni kell

A Magyar Közút Instagram-oldalán is megosztotta a felvételt, hogy ezzel felhívja az autósok figyelmét a munkaterületek előtti előjelzésekre, és az érvényben lévő korlátozások betartására, hogy ne történhessenek ilyen esetek.

Videó a megdöbbentő balesetről:

Szembehaladt a forgalommal

Egy múlt heti eset is nagy figyelmet kapott, amiről a Kékvillogó.hu hírportálon mi is beszámoltunk. Forgalommal szemben haladt egy piros zsigulis az M4-es autóúton. Erről a rendőrség pár nappal ezelőtt kiadott már egy videót, most a Magyar Közút forgalomfigyelő kameráikon keresztül mutatja be, mennyire életveszélyes szituációkat okozott a szabálytalanul közlekedő autós. A látványos új videót a cikkünk alján nézheted meg.

Bírságot kapott

Többen is villogtak a szabálytalanul közlekedő sofőrnek, egy autós a 112-es segélyhívó számon tett bejelentést, így a rendőrség azonnal a helyszínre indulhatott, a járőrök megállították és meg is büntették: 30 ezres pénzbírságot és 4 büntetőpontot kapott.

Kiemelt kép: Baleset az M1-esen – Forrás: Magyar Közút