Megerősítette a rendőrség, hogy a Bálint Istvánné fideszes polgármester ügyében elrendelt eljárást befejezték, és bírságot szabtak ki a politikusra, amiért január 2-án évnyitó koncertet és politikai évértékelőt tartott. A súlyos járványhelyzet ellenére megtartották a rendezvényt a fideszes vezetésű Bicskén, ráadásul a polgármester még kifejezetten hívta is erre az eseményre az embereket.

Rendhagyó újévi koncert

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) Bicske polgármestere új év alkalmából azzal állt elő, hogy a város lakóit a járványhelyzet és az érvényben lévő korlátozó intézkedések ellenére meghívja egy koncertre az embereket. A január 2-ára tervezett eseményt még a közösségi oldalán is hirdette a polgármester, aki koncertre és évértékelő beszédre hívta a vendégeket, „szombaton 18 órakor rendhagyó újévi koncert lesz Bicskén” – idézte a meghívó szövegét a Magyar Hang.

Fejér megyében tartottak rendezvényt

Tilos rendezvényeket szervezni

Az újévi esemény valóban rendhagyóra sikeredett, mivel a szervezők szinte az összes járványügyi intézkedéssel szembementek. A korlátozások értelmében ugyanis tilos rendezvényeket, eseményeket szervezni, Bicskén mégis forralt borral csalogatták a koronavírus szempontjából veszélyes rendezvényre a helyieket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan elmentek

A rendezvényre való meghívást sok bicskei elfogadta, és mivel az eseményt a polgármester szervezte, ezért sokan abban a hitben lehettek, hogy a rendezvény szabályos keretek közt zajlik. Egyébként az eseményen ingyen forralt borral csalogatták a vendégeket.

Öt eljárás indult

Az illegális rendezvény miatt összesen öt eljárás indult a rendőrségen, egy közigazgatási hatósági eljárás és négy szabálysértési eljárás. A Fejér megyei rendőrök pedig összesen négy főt büntetett meg: egy személyt közigazgatási bírsággal, három személyt pedig szabálysértési pénzbírsággal büntetett. A megbírságolt személyek közt volt a bicskei fideszes városvezető is.

Felháborodtak a helyiek

A járványszabályok semmibe vevése felbosszantotta a helyieket, akik nem hagyták annyiban a dolgot, és bejelentést tettek a helyi rendőrkapitányságon. A rendőrök viszont kivizsgálták az ügyet, és megbüntették az esemény szervezőit, köztük Bálint Istvánnét is.

Komoly kapcsolatai vannak

Bálint Istvánné nem csak egy egyszerű Fejér megyei polgármester, ugyanis tagja Mészáros Lőrinc válófélben lévő feleségének, Kelemen Beatrix televíziócsatornáit üzemeltető cég igazgatóságának is, de korábban az Echo Tv igazgatóságának is tagja volt. Egyébként a politikus Kelemen Beatrix csatornáinál együtt dolgozik az adócsalás miatt elítélt Hajdú Péter producerrel is.

Nem reagáltak

Ugyan a polgármester azt válaszolta a lap megkeresésére, hogy reagálni fog a történtekre az ügy lezárta után, ezt azonban eddig mégsem tette meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a bicskei rendezvény

Kiemelt kép: Részlet a videóból