A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak újabb zugkereskedő hirdetése tűnt fel az interneten. A gyanús portékákból vásároltak is néhányat, de nagy meglepetés nem érte őket. A pénzügyőrök összesen 17 millió forint értékű különböző márkákat utánzó ruhát, cipőt és órákat foglaltak le a helyszínen.

Megbeszélték a találkát

Interneten hirdetett ruhákat, cipőket, órákat egy eladó, akit a NAV revizorai kerestek meg inkognitóban. Megbeszélték az eladóval, hogy a megrendelt és kifizetett árut Pest vármegyében, egy őrbottyáni lakóházban veszik át. Fizetéskor nem kaptak számlát, és az is kiderült, hogy az eladó adószám nélkül, tehát illegálisan értékesítette a termékeket. A kereskedő azt is elismerte, hogy már egy éve üzletel a hamisítványokkal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Márkás ruhákat foglaltak le

A közös ellenőrzésen a NAV pénzügyőrei összesen 17 millió forint értékű Gucci, Philipp Plein, Moncler és más, különböző márkát utánzó ruhát, cipőt, hamis Rolex és Hublot órákat foglaltak le a helyszínen. Továbbá 200 ezer forintos mulasztási bírság kiszabása mellett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Legyünk óvatosak!

A tapasztalatok szerint óvatosnak kell lenni az internetes vásárlásoknál, a termékek minősége a képek alapján ugyanis nem ellenőrizhető. A hamisítványok egészségre káros anyagokat tartalmazhatnak, használhatatlanok lehetnek, ezért különösen fontos, hogy kizárólag ellenőrzött forrásból vásároljunk!

Hamis partiszettek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a 153 millió forint értékű rakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak.

Nagyon hasonlított az eredeti LEGO-ra

A NAV munkatársai a Krak-éri pihenőhelyén állították meg a Görögországból érkező teherautót, amely fennakadt a kockázatelemzésen. A raktérből ledlámpák, párnák, kések, úszósapkák és papíráruk között az eredeti LEGO-hoz a megtévesztésig hasonló, 180 darab játék, 330 „Palm Angels” feliratos szabadidőruha-szett, valamint a Wednesday horrorkomédia szereplőinek fotóival díszített, 17 ezer partikészlet került elő. 

Silány minőség

A játékokról és a többi áruról is megállapították, hogy az eredetinél szemmel láthatóan is jóval silányabb minőségűek, nem túl jó minőségű hamisítványok.

Erről ismered fel

Ha valaki látott már eredeti LEGO-t, akkor könnyen felismeri a hamisítványt. Sem a színek, sem a kockák formája nem elég kidolgozott, ráadásul sokkal olcsóbb. Nem érdemes megvenni, mert az igazi LEGO-val nem lehet összeépíteni a kockákat.

Engedély nélkül került forgalomba

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisított, amely a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül került forgalomba. A NAV pénzügyőrei a mintegy 18 ezer hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció