Rejtélyes bizonyítékok utalnak arra, hogy Vitéz Barbara él. Szülei szentül hiszik: 19. születésnapját ünnepelhette a napokban Vitéz Barbara, a zentai diáklány, aki 4 éve tűnt el. A holttestét nem találták meg, szülei, Endre és Melinda viszont a mai napig hazavárják és biztosak benne, hogy él.

Négy éve gyötrődnek Vitéz Barbara szülei, Melinda és Endre, az édesapa többször is idegösszeroppanást kapott eltűnt lánya miatt. A hivatalos rendőrségi jelentés szerint a zentai Barbara 2016. november 25-én, egy szülinapi buli után, harmadmagával egy zentai hídon volt, ahonnan 16 évesen a Tiszába esett, s azt feltételezik, hogy meghalt. Ám a kutatások eredménytelennek bizonyultak: sem a Tiszában, sem máshol nem találták az eltűntet. 

Vitéz Barbara nem dohányzott, nem kedvelte az alkoholt, nem volt problémás, sem tomboló tinédzser. A szülők számára már az is nagyon gyanús, hogy lányuk a hídon volt, mert elmondásuk szerint tériszonya miatt még a padlásra sem mert felmenni. – írja a Ripost.

Rejtélyes levelet kaptak a szülők

Nem sokkal az eltűnés után, decemberben egy kézzel írott, névtelen levelet dobtak be a szülők postaládájában – írta a szerb sajtó. A levélíró állítása szerint Barbara nem két, hanem három fiú társaságában volt, akik a lányt elkábították, megerőszakolták, majd a folyóba dobták. Azóta se derült ki, hogy ki írta a levelet, egy, az internetre felkerült videófelvétel szerint nem 2, de nem is 3 fiú, hanem egy 8 fős társaság volt ott a hídnál aznap este.

Az apa hiteltelennek a hazugságvizsgálatot

A szerb rendőrség a nyomozás során két magyar fiút idézett be, akik ott voltak a lánnyal a hídon. A kamaszokat szüleik jelenlétében, tolmács segítségével poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá. Barbara édesapja ugyanakkor nem tartja megbízhatónak az eljárást, mondván, a szülők jelenléte és a fordítás miatt nem tekinti hitelesnek a tanúk vallomását.

Hajgumi és fotók kerültek elő

Barbarát eltűnése után közel két évvel, 2018-ban a pesti éjszakában látták, sőt egy élő videóban is bejelentkezett – állítja a család. A szülők fotókat kaptak egy magyarországi szórakozóhelyről, ahol többen is látták a lányt. A felvételek homályosak voltak ugyan, de egy ott talált barna hajgumin kimutatták a lány DNS‑ét – árulta el lapunknak a család barátja. Később állítólag még egyszer felbukkant ugyanott, a szemtanúk szerint Barbarát akkor betuszkolták egy sötét színű autóba, amit egy nő vezetett.

A szülők egy képkockát kaptak egy 2018-as élő videóból, melyen Melindáék egyértelműen felismerték a lányukat. Az apa azt mondja, változott ugyan a lánya arca, de a homlokán található sebhely és az anyajegy miatt biztos abban, hogy Barbarát ábrázolja a felvétel.

Ezt üzente most a család

“Mindaddig a napig, amíg nincs holttest, te nem vagy halott. Elfogadjuk, ha saját életed van, de adj életjelet magadról. Apa nagyon beteg, sokat jelentene neki, ha hírt kapna felőled” – üzente Barbarának a család barátja a napokban.

Kiemelt kép: Facebook