Javában elemzik a kameraképeket és további videókat várnak az éppen arra közlekedőktől. Noha büntetőeljárás indult, ám könnyen lehet, végül senkinek sem kell majd a vádlottak padjára ülnie.

Nagy erőkkel folyik a nyomozás

Egyelőre nincs gyanúsítottja annak a tömegbalesetnek, amely három hete történt az M1-es autópályán, Herceghalom közelében – hangzott el az RTL híradójának vasárnap esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drámai képsorok jelentek meg

Az egyik amatőr felvételen is jól látszik, ahogy kilencvennel hajt bele a porviharba a kamionos, majd hatalmas erővel ütközik neki az előtte feltorlódott kocsiknak. Ezt követően mindenfelé alkatrészek és üvegszilánkok repülnek, a roncsok füstölni kezdenek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatalmas tömegkarambol

Más videókon az látszik, ahogy recsegnek, ropognak az égő autók, a karambol utáni percekben több durranást is hallani. Ezt a lángoló autók ablakainak és kerekeinek robbanása okozta. A brutális tömegbalesetben 41 jármű ütközött össze itt az M1-esen Herceghalomnál.

Egy családapa életét veszítette

A síró, sikoltozó emberek próbáltak biztonságos helyre jutni, az összetört autók mellett egy anyuka is gyalogolt a kisgyerekekkel a por és füstfelhőben. A balesetben 39-en sérültek meg, egy négygyerekes budapesti családapa pedig meghalt, holttestére az egyik kiégett roncs alatt találtak rá.

A rendőrök várják a felvételeket

Vele utazott felesége és kétéves kislánya is, ők mindketten kórházba kerültek. A tragédia után büntetőeljárás indult, a rendőrök akkor azt kérték az autósoktól, ha van információjuk vagy videójuk a balesetről, küldjék el nekik.

Ennyi videójuk van a zsaruknak

„A nyomozás közúti baleset okozása miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen, szakértő bevonásával van folyamatban. A külön erre a célra létrehozott e-mail címre a mai napig (vasárnapig) 67 bejelentés érkezett, amiből 14 tartalmaz álló vagy mozgókép felvételt. Kollégáim továbbra is kérik, hogy aki érdemleges információ birtokában van, az jelentkezzen” – magyarázta a vármegyei rendőrség szóvivője, Szabóné Berki Bianka.

Alaposan kielemeznek minden részletet

Rögtön a baleset után az autópályakezelőtől is bekértek videofelvételeket. A nyomozók most ezeket is képkockáról képkockára elemzik, így próbálják meg rekonstruálni az eseményeket. A tömegszerencsétlenség azért történhetett, mert az erős szél miatt egy 20 méteres sávban porátfúvás keletkezett,

Az autópályakezelő szólt előre

Az ebbe beleszáguldó autósok pedig szinte vakon vezettek. Az autópályán nem volt forgalom vagy sebességkorlátozás, de a kijelzőkön figyelmeztették a sofőröket az erős oldalszélre és a kedvezőtlen látási viszonyokra. Alig néhány órával korábban 200 méterre a tragédia helyszínétől már történt egy baleset az M1-esen Budapest felé.

Még tart a belső vizsgálat

Az autópálya lezárását azonban senki nem kezdeményezte. Az RTL kereste az M1-est is üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, ott azt mondták, jelenleg is tart a baleset után indult belső vizsgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu/GK.)