Van, amikor már azt hisszük, semmi nem adhat mély megdöbbenésre okot, ám akkor szembesülünk olyan esetekkel, amik mégis kilibbentenek minket a komfortzónából. Ilyen annak a 22 éves férfinak az esete is, aki állítása szerint nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért az összegyűlt hulladékot az udvarán tárolta. Az albertirsai férfi ellen a ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást.

2020 decemberében jelentették fel

Egy feljelentés alapján indult be a rendőrségi gépezet 2020 decemberében. Egy albertirsai házhoz tartozó üres telken ugyanis hegyekben állt a szemét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halomban állt a szemét a telken:

Fotó: police.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt ott minden

A helyszíni szemle alátámasztotta a feljelentés adatait, a területen kiszuperált hűtőszekrények, elektronikai termékek, babakocsi, építési törmelék, bútorok, háztartási hulladék, gumiabroncsok hevertek helyenként 1-1,5 méteres magasságban.

Halomban állt az építési törmelék:

Fotó: police.hu

8 éve hordja már oda a hulladékot

A tulajdonos beismerte, kb. 8 éve hordja hulladékát a telekre, amihez senkinek semmi köze.

Ózonkárosító hatás

Az eljárás során kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő megállapította a talaj és a talajvíz veszélyeztetését, azt a szemét között található tárgyak a csurgalékvízen keresztül szennyezhették, de kitért egyes eszközök ózonkárosító hatására is és a felhalmozott anyagok között veszélyes hulladéknak minősülőt is talált, olvasható a police.hu oldalán.

Döbbenetes, ami az udvaron volt:

Fotó: police.hu

Ez várhat a férfira

A 22 éves férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu