Hamarosan hazamehet a kórházból az a magyar kislány, aki lenyelt egy ceruzaelemet Németországban. Az édesapa szerint az orvosok több súlyos hibát is elkövettek, de már minden jóra fordulhat. Ha a jövő heti vizsgálatok mindent rendben találnak, megnyugodhatnak a kisgyermek szülei.

Életveszélyes állapotban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik egy egyéves magyar kislány egy németországi kórházban. A kétségbeesett szülők sokáig nem tudták, mitől lett rosszul Lara, az orvosok egy hét után vették észre, hogy valami a gyermek torkába került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörtént a baj

Lara Németországban született egy évvel ezelőtt. A kislány néhány héttel ezelőtt önfeledten játszott saarbrückeni otthonukban, amikor megtörtént a baj. Az édesapja és az édesanyja arra lett figyelmes, hogy a kislány krákog és nehezen kap levegőt. Azonnal kihívták a mentőket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem találtak semmit

„Az orvos azt mondta, valószínűleg nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért beszállítják a kórházba. Belenézett a torkába, de nem látott semmit. A klinikán a szemrevételes vizsgálatot megismételték, de kijelentették: a gyermeknek nincs különösebb baja, hazamehet” – nyilatkozta akkor a gyermek édesapja.

Nem javult az állapota

A szülök ettől kezdve a házorvos, a kórház és az otthonuk között ingáztak Larával, aki semmivel sem lett jobban a napok múlásával.

Megtalálták a ceruzaelemet

„A kilencedik napon végre sikerült kikönyörögnünk, hogy Larát megröntgenezzék. Így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között. Valószínűleg játék közben került valahogy a kislányunk kezébe. Persze odafigyelünk rá, az, hogy a szájába vette és lenyelte az elemet, egy pillanat alatt történhetett” – mondta az apa.

Mélyaltatásban tartják

„Az elem végig a lányom torkában volt! Nem értem, miért nem vették hamarabb észre. Szerencsére a sav nem folyt ki belőle, de az elektromos hatást kifejtette, amitől Lara garatja és a belső szervek egy része károsodott. A baktériumoktól a tüdeje is begyulladt. Jelenleg gépeken tartják, mélyaltatásban” – tette hozzá.

Most már túl van a nehezén

Azóta szerencsére jó hírek érkeztek az elemet nyelt magyar kislány állapotáról. „Hálát adunk Istennek és az orvosoknak, Lara most már tényleg túl van a nehezén. Magától lélegzik, és szerencsére a kedve is jó. Már hangja is van, de persze még nem sokat gügyög, viszont rengeteget alszik” – újságolta a Borsnak a kislány anyukája.

Még kórházban tartják

A gyermeket a biztonság kedvéért még egy hétig kórházban tartják, de már normál osztályon. Csökkentették a gyógyszeradagját, és egyre erősebbnek tűnik.

Ha minden rendben lesz, haza is vihetik

„A jövő héten még alávetik egy újabb vizsgálatnak. Akkor kamerával ellenőrzik, hogy a hártya ismét elkezdett-e nőni. Ha ezt megússzuk, végre hazavihetjük a kislányunkat!” – tette hozzá az asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció