Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt csütörtökön elhunyt a Dózsa György úti baleset okozója, M. Richárd, aki a börtönben pár hónapon belül kétszer kapott sztrókot. Hetek óta gépek tartották életben. Úgy tudjuk, az egyik debreceni klinikán kezelték. Ügyvédje szerint ágyhoz bilincselve tartották még akkor is, amikor élet-halál közt lebegett. A két sztrók után a férfi összesen 80 kilót fogyott, legyengült szervezete pedig képtelen volt megküzdeni a halála előtt kialakult magas lázzal.

Meghalt M. Richárd

Meghalt M. Richárd. A Dózsa György úti baleset okozójának halálhírét családja tudatta a közösségi-oldalakon. „Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Másodszor kapott sztrókot

A BudaPestkörnyeke.hu irta meg, húsvét előtt, rövid időn belül, másodszor kapott sztrókot M. Richárd. A 44 éves férfi állapotáról a Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokság értesítette ügyvédjét. Mocsai Gergely akkor azt mondta, M. Richárd nincs magánál, lélegeztetőgépen tartották.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

 

50 kilót fogyott

A férfit még április 6-a körül szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba romló egészségügyi állapota miatt. Az ügyvéd állítása szerint a börtönkörülmények miatt már 50 kilót fogyott védence. M. Richárdot azóta az egyik debreceni klinikán ápolták kritikus állapota miatt. Sőt, friss információk szerint M. Richárd összesen 80 kilót fogyott.

Dózsa György úti baleset

A 44 éves férfit azután ismerte meg az ország, hogy részbeni felelőse lett a két ember halálát okozó közlekedési balesetnek a Dózsa György úton, még 2017-ben. Azt követően további jogsértések fűződtek a személyéhez; a tragikus baleset után engedély nélküli autóvezetésen érték, majd kábítószerrel visszaélés és vesztegetés miatt szintén büntetőeljárás indult ellene.https://3myad.com/buk_adb_contentb_rota2.html

Helyszíni felvétel a Dózsa György úti baleset után

Forrás: MTI

Alvilági figura

M. Richárd egyébként az alvilág ismert, jellegzetes figurája volt, aki előszeretettel villogott az újabbnál-újabb luxusautókkal. Már a Radnai László-féle „kecskeméti maffiaperben” is felbukkant vádlottként, mint az egykori keresztapa bűnszervezetének befolyásos intézője.

3 év 6 hónapot kapott

Az említett Dózsa György úti baleset büntetőperében 2021 júniusában hirdettek jogerős ítéletet, amelyben M. Richárdot 3 év 6 hónap fogházzal sújtották, véglegesen eltiltva a járművezetéstől. A férfi 130 kilométeres sebességgel száguldott Budapest belvárosában a halálos ütközés bekövetkezésekor.

Megszólaltak az egyik áldozat rokonai

Az ítélethirdetést követően a családtagok, rokonok nagyon csalódottak voltak: az áldozatok hozzátartozói egyszerűen nem értették, hogyan enyhíthettek az ítéleten. A baleset egyik áldozatának, a 24 évesen elhunyt fiatalembernek az apja csalódottságáról, öccse pedig elkeseredett dühéről beszélt az újságíróknak. 

Nem tudják feldolgozni

A család nem tudta feldolgozni a tragédiát: elköltöztek korábbi otthonukból is, mert nem bírtak abban a lakásban maradni, ahol korábban együtt éltek szeretett fiúkkal.  Az apa azóta is kerüli a Dózsa György út környékét, még bankot is váltott, hogy ne kelljen arra mennie. “Azóta nincs életünk” – mondta.

Nem igazságos

„Nem igazságos az ítélet, többre számítottam” – mondta az ítélethirdetés után.  Nem értette, hogyan „ehette meg” a bíróság, hogy M. Richárd megbánta a tettét. Szerinte, ha kikerül a börtönből, ugyanúgy be fog ülni az autóba, ahogy korábban is tette. 

Másodszor kapott agyvérzést

Rövid idővel a büntetés letöltésének megkezdése után M. Richárdnak jelentősen romlott az egészségi állapota. Decemberben sztrókot kapott, áprilisban pedig agyvérzést diagnosztizáltak nála, azóta lényegében élet-halál között lebegett.

Bilincsben fekszik

Április végén a civishir.hu-nak M. Richárd meghatalmazott ügyvédje azt mondta, férfinak az agyvérzése mellett tüdőgyulladása is van, sőt, mivel 15 éves kora óta szteroidfüggő, mellékvesekéreg-elhalással küszködik, veseműködése gyenge. Ezek együttesen vezethettek oda, hogy viszonylag rövid idő alatt több egészségügyi intézményben is kezelték, a berettyóújfalui börtönkórháztól kezdve a helyi közkórházon át a debreceni klinikákig, ahol az utolsó pillanatban feküdt.

Az ágyához volt bilincselve

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy M. Richárd, annak ellenére, hogy öntudatlan állapotban feküdt, és lélegeztetésre szorult, az ágyához volt bilincselve, fegyőrök vigyáztak rá. A szigor okát az eljáró szerv nem köteles indokolni, ugyanakkor egy-egy ilyen döntés során nem feltétlen a szökés veszélye játszik szerepet, hanem az, hogy a rabot óvják másoktól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt mondta az ügyvédje

„A család által adott meghatalmazás értelmében én tartottam a folyamatos kapcsolatot a kórházzal. Az orvos szerint folyamatosan romlott a beteg állapota, órákkal a halála előtt magas láza lett, amit a gondos ápolás ellenére sem tudtak csökkenteni, ezzel már nem bírt Richárd szervezete. A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban valóban gondos ápolást kapott az ügyfelem, talán először a betegsége óta. Ricsi élni akart, új életet akart kezdeni, soha nem adta volna fel, de a második stroke után már nagyon sokat romlott az állapota. Szerettük volna, ha visszatérhet a civil életbe, egy új fejezetet nyitva, de a reintegrációra irányuló beadványainkat elutasították, s ez sem tett jót a gyógyulásnak, hiszen egyetlen szomorú, rossz hangulatú beteg állapota sem szokott javulni. Nagy kérdés, ha idejében, az első stroke-ra utaló jeleknél megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást, mi történt volna. Ebben az ügyben kollégám, dr. Mocsai Gergely képviseli elhunyt védencünk érdekeit, s mindent megtesz azért, hogy más elítélttel ne fordulhasson elő hasonló – álláspontja szerint későn megkezdett – ellátás.” – írja a Blikk.

Kiemelt kép: M. Richárd