Életveszélyben van az a 26 éves lányt, aki súlyosan megsérült Budapesten, a Jókai utcai tetőomlásban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy lábra tud-e állni valaha az Operettszínház művésze, akinek nem ez volt az első balesete. Tavaly egy főpróbán az egyik díszletelem szakadt le, Nikolett akkor is megsérült.

Súlyos állapotban a balerina

Mesterséges kómában tartják azt a balerinát, aki a Jókai utcai házomláskor sérült meg. Nikolett súlyos gerincsérülést szenvedett, egyelőre kétséges, hogy lábra tud-e állni valaha. Egyik barátja a Tényeknek azt mondta, a fiatal lányt több órán keresztül műtötték, de válságos az állapota.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így nézett ki az omlás után a Jókai utca

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Balettosok a sérültek között

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, négyen sérültek meg a tetőomlásban, amely Budapest bevárosában, az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete. Az épületből mindenkinek ki kellett költöznie, jelenleg is rendőrök őrzik.

„Elkezdtünk szaladni, de…”

„Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került” – mondta a baleset után Nikolett barátja.

Eszméletlen volt

„Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül” – mondta a férfi.

Rádőlt a díszlet

Rövid időn belül ez a második súlyos baleset, amely a fiatal balerinát érte. Ő az a táncosnő, akire tavaly nyáron próba közben ráborult a díszlet. A baleset az előadás főpróbáján történt.

Díszletelem szakadt le

A színház arról tájékoztatta akkor a sajtót, hogy egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát. A két táncos azonnal szakszerű orvosi segítséget kapott. Nikolett a színházi baleset után sokáig lábadozott, és hosszú ideig fűzőt kellett viselnie. Párja, a Jókai utcai baleset után érzelmes üzenetet posztolt a Facebookra: „Legyél erős, sokan szeretünk, nagyon hiányzol, átvészeljük ezt is”.

Imalánc a balerina gyógyulásáért

A Budapesti Operettszínház most Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére imaláncot indított, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz! – írták a közleményükben.

Luxuslakásokat terveztek

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu is megírta, a Jókai utcai épületben luxuslakásokat alakítanak ki, van olyan, amit 400 millió forintért árulnak. Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Jókai utca a tetőomlás után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu