Egymást érik a Horvátország felől érkező viharfelhők. Nagy szél van a Balatonnál és a középső országrész sem úszta meg kidőlt fák és jégeső nélkül. Még szerdán délelőtt is sok esőre kell számítani.

Egymást érik a délnyugat felől érkező zivatarok. Az ország déli felében több szupercella is kialakult. A heves zivatarok miatt nagy területen másodfokú riasztás van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 22:10-kor készült radarfelvételén jól látszanak a viharfelhők és az is, hogy Horvátország felől még bőven van utánpótlás.

Az észak felé tartó zivatarok még el sem hagyták az országot, Horvátország irányából máris érkezik az utánpótlás. Az éjjel folyamán nagy mennyiségű csapadék, sokfelé viharok várhatók – írja az Időkép.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fonyódon közel 90 km/h-s széllökéseket mért az Időkép automatája, közben jelentős késések vannak a vasúti vonalakon. 125 és 76 perces kését halmoztak fel a Kelebia-Budapest vonalon közlekedő szerelvények. A középső országrészben máshol is adódtak fél órás késések a viharos időjárás miatt.

A Dél-Dunántúlon, a középső országrészben és a Duna-Tisza közén sokfelé heves záporok, zivatarok illetve viharok nehezítik a közlekedést.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 32-es főúton Zagyvarékas és Szolnok között sok helyen letöredezett faágak kerültek a burkolatra.

A viharkárok elhárítást megkezdték az útellenőrök, ennek ellenére bárhol számíthatnak forgalmi akadályra. Vezessenek fokozott óvatossággal – kéri az Útinform.

Rövid idő alatt közel egyhavi csapadékmennyiséget dobtak le a zivatarok a középső országrészben. A csapadékmérő automaták szerint a legtöbb eső eddig Hetényegyházán esett a nap folyamán, 55 mm-nél jár a település, de az MTI fotóin is látszik, hogy sokfelé van ítéletidő ebben a pillanatban is.

Képek forrása: MTI/Újvári Sándor