A húsvéti hétvégén hat tűzeset történt Budapesten és környékén. Két különböző helyen is kigyulladt egy lakás a 9 emeleten, Monoron pince égett, a belvárosban, pedig az Origo korábbi szerkesztőségének otthont adó irodaházkomplexum egyik szerverszobája kapott lángra.

Tűz ütött ki, az Origo egykori szerkesztőségénél a Dob utcában

Egy irodaház szerverszobája gyulladt ki Budapesten, a 7. kerületi Dob utcában hétfőn délután. A fővárosi tűzoltók eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem fényképei alapján abban az irodaházban volt a tűz, ahol sokáig az Origo, Magyarország korábban legolvasottabb portáljának a szerkesztősége működött.

Óriási lángok a Ferdinánd hídnál

Egy használaton kívüli, 80 négyzetméteres épület gyulladt ki és égett teljes terjedelmében Budapesten, a Ferdinánd híd alatt hétfőn este. A tűzhöz a fővárosi tűzoltók vonultak, akik eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt. Az RTL úgy tudja, hogy egy hajléktalan figyelmetlensége miatt kaphatott lángra az épület.

Pince égett Monoron

Családi ház pincéjében keletkezett tűz hétfőn este Monoron, a Katona József utcában. A húsz négyzetméteres helyiségben felhalmozott tűzifa és egyéb eszközök kaptak lángra. A tűz miatt a pince füsttel telítődött. A lángokat a monori hivatásos tűzoltók oltották el, majd átszellőztették és átvizsgálták a helyiséget.

70 embert érintett a Tűz Nagytéténynél

Tűz ütött ki egy két emeletes épület egyik helyiségében vasárnap hajnalban Budapesten, a 22. kerületi Úttörők útján. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a fővárosi tűzoltók. Az épületből mintegy hetven embert kísértek ki a tűzoltás idejére, részükre melegedőbuszt kértek a helyszínre. A lángokat eloltották, a lakók az épület átszellőztetését követően visszatérhettek az épületbe. A tűz keletkezési körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Ételmaradék kapott lángra a 9. emeleten

Túlhevült ételmaradék okozott tüzet egy kilencedik emeleti panellakás konyhájában Budapesten, a 11. kerületi Etele úton. A tűzesethez a fővárosi tűzoltók vonultak, a tüzet eloltották. A lépcsőház füsttel telítődött, az épületből negyven lakót kísértek ki az átszellőztetésig, közülük négyen légzést segítő mentőálarcot kaptak a tűzoltóktól.

Tűz Csepelen a 9. emeleten

Tűz keletkezett egy másik kilencedik emeleti lakásban is. Csepelen, egy Kossuth Lajos utcai, panellakás konyhája gyulladt ki. A fővárosi tűzoltók percek alatt kiérkeztek a helyszínre. A lakásban lakó ember az erkélyre menekült a füst elől, őt a tűzoltók egy mentőálarccal látták el a légzése segítése céljából, majd emelőkosaras tűzoltó gépjárművel lementették az utcaszintre, ahol már a mentők várták. A tűzoltók a tüzet eloltották.

Kiemelt kép: Tűz a Ferdinánd hídnál – Ennek és a cikk többi fotójának a forrása: Katasztrófavédelem