Lángra kapott az ebéd, nagy baj lett belőle. Sokkos állapotban várta az erkélyen a megmentőit egy mozgáskorlátozott asszony a sűrű füstben, amikor kigyulladt egy családi ház a Velencei-tónál, Agárdon. Az esetről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Lángra kapott az ebéd

Az esetről az RTL Híradó számolt be, a lángok állítólag a tűzhelyen felejtett ebéd miatt a konyhában csaptak fel, majd a füst az egész házat ellepte. A Híradó videóján jól látszódik, ahogy a sűrű füst csak úgy dől ki a házból. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Megperzselődött arcszőr

“Bementem az ingatlan udvarára, akkor láttam, hogy nekem balra megperzselődött arcszőrzettel és hajjal van egy idősebb úr, láthatóan sokkos állapotban ült egy fatuskón, próbáltam vele kommunikálni, de semmilyen jelzésre nem reagált – mondta Vancsura Róbert, a gárdonyi rendőrség baleseti helyszínelője, aki a közelben volt, amikor riasztás érkezett a tűzről, így ő érkezett elsőként a helyszínre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokkos állapot

A férfi mozgássérült felesége a családi ház erkélyén rekedt, ő is sokkos állapotban volt, alig kapott levegőt, megszólalni sem tudott. “Annyit kértem, hogy maradjon az erkély sarkában, arra nem terjed annyira a füst, és próbáljon valamennyire kifelé lélegezni, hogy a friss oxigént és ne a füstöt szívja be” – tette hozzá a rendőr.

Nagy füst

Közben több kollégája is a helyszínre érkezett, akik megpróbálták kihozni az asszonyt, de elmondásuk szerint még egymást is alig látták a nagy füstben. „Azt láttuk innen kintről, hogy már teljes füstben áll a ház, a tetőszerkezet is, már minden lángolt” – mondta Hersics Patrícia, a gárdonyi rendőrkapitányság megbízott járőrparancsnoka, aki kollégájával a hátsó bejáraton ment be a házba, de feljutni már nem tudott az idős nőhöz.

Egymást sem látták a rendőrök

„Akkora volt a füst meg a hő, hogy esélytelen volt, 3-4 méternél meg kellett állnunk, már a kollégámat sem láttam a füsttől, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy kijövünk” – magyarázta.

Létrán mentek fel hozzá

A rendőrök végül az erkélyen rekedt asszonyt egy, a szomszédtól kölcsön kapott létra segítségével tudták megközelíteni. “Mondtam a hölgynek, hogy karoljon bele a nyakamba, át fogom emelni a derekánál fogva a korláton, és a létrán biztosító kollégám fogja továbbkísérni” – mondta Vancsura főtörzsőrmester.

Sokkos állapot

Végül sikerült lehozniuk az idős asszonyt, majd a szintén sokkos állapotban lévő sérült férjének is segítettek. A mentők megfigyelésre mindkettőjüket kórházba vitték, az idős pár átmenetileg rokonokhoz költözött, és hálásak megmentőiknek, akiknek személyesen is köszönetet mondtak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt az RTL videója

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból