Kigyulladt, és teljes terjedelmében ég a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje. 200 vendég volt az épületben, mindenki elhagyta a szállodát. Három mentőhelikopter is van a helyszínen, az erős szél nem segíti a hagy tetején áló szálloda oltását. Az egész Dunakanyarból látszik a füst. Az esetről készült videókat a cikkünk alján találod.

Már a tetőszerkezet is ég

A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként – mondta Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Az egész Dunakanyarból látszik

A lángok olyan magasra csaptak, hogy azokat a folyó túlpartjáról is látni lehetett. Egy másik beszámoló szerint a túloldalról reggel 6 óra óta látni, ahogy az egész Visegrádi-hegyet befedte a füst. A szállodához vezető utakatteljesen lezárták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három mentőhelikopter

Az Országos Mentőszolgálatot három mentőhelikoptert és számos mentőautót küldött a helyszínre. Az épületet elhagyók számára a Katasztrófavédelem segítségével egy Volánbuszt biztosítottak melegedési lehetőségként. Az épületből mindenkit kimenekítettek, és egyelőre sérültet sem kellett ellátniuk.

Próbariasztásnak gondolták

Szombaton délelőtt 10 óra körül szólaltak meg a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egy rövid ideig mindenki úgy vélte, valamilyen próbariasztás lehet. Aztán néhányan kinéztek az ablakon és látták, hogy a felső szintről, azaz a negyedik emeletről fekete füst száll a magasba. A személyzet ekkor azonnal megkezdte az épület evakuálását, amit az eddigi információk szerint mindenkinek sikerült elhagyni, sérültről, eltűnt személyről egyelőre nem tudni.

Nagyon fúj a szél

Az M1 tudósítója a helyszínről beszámolt arról, hogy az oltás továbbra is zajlik, azonban a tűzoltók vízhiánnyal küszködnek, ezért a tűzoltóegységek folyamatosan hozzák az utánpótlást. A szél sem segíti a munkájukat, de továbbra is megfeszített tempóval dolgoznak.

200 vendég volt a szállodában

A legfrissebb tájékoztatás szerint 200 vendég volt, akik elhagyták az épületet. A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését. Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz.

Videók

Kiemelt kép: Ég a Silvanus Hotel