A Mátészalkai Köztemetőben kísérik el Bamann Pétert utolsó útjára a jövő hét folyamán.

Kioltották az életét

A múlt héten csütörtökön egy férfi a fölötte lakó ajtaját betörte egy 11. kerületi társasházban. Más lakók ajtaján is dörömbölt, rendőrt hívtak rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tragédia történt a lépcsőházban

A rendőrök a helyszínre siettek. A lépcsőházban meg akarták bilincselni, ám a férfi a rendőrökre támadt és egy éles tárggyal három egyenruhást is megsebesített. Bamann Péter rendőr főtörzsőrmester olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Állítólag démonokat látott a támadó

A férfi azt állította, démonokat látott. Sz. Szilárd könnyen felbosszantotta magát már korában is. Azzal is ki tudták hozni őt a sodrából, ha valaki húst klopfolt vagy éppen az ablak alatt beszélgetett.

A rendőrt hősi halottá nyilvánították

Pintér Sándor belügyminiszter Baumann Pétert hősi halottá nyilvánította. A 29 éves rendőrt, aki hamarosan egybekelt volna párjával, posztumusz főhadnaggyá léptették elő. Kiderült, hogy mikor fogják eltemetni.

A jövő héten lesz a temetése

2023. január 26-án, csütörtökön 13:00-kor fogják végső nyugalomra helyezni Baumann Pétert. Temetése a Mátészalkai Köztemetőben lesz. Erről a Zsaruellátó nevű Facebook oldal számolt be.

A szóban forgó bejegyzés

30 napra letartóztatták

A Budai Központ Kerületi Bírósága azt a döntést hozta, hogy 30 napra letartóztatják a gyilkossággal gyanúsított Sz. Szilárdot. Korábban mindent tagadott, végül azonban beismerte tettét.

Megúszhatja a börtönt az, aki kioltotta a rendőr életét

A legfrissebb hírek szerint elmegyógyintézetbe küldhetik Sz. Szilárdot. Meg fogják vizsgálni, hogy mennyire volt beszámítható akkor, amikor elkövette a bűncselekményt. Azért nem a berettyóújfalui börtönkórházban tartják fogva, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, mert lőtt sebe nem súlyos.

Alkalmanként fogyasztott kábítószert

Bevallotta, hogy alkalmanként fogyasztott kábítószert. Az még kérdéses, hogy azon a bizonyos napon is tudatmódosító szer hatása alatt állt-e. Végh József kriminálpszichológus az RTL számára azt mondta, valamilyen befolyásoltság alatt állhatott az elkövető.

Korábban is meggyűlt már a baja a hatóságokkal

Sz. Szilárd a gyilkosság előtti napokban Szolnokon került szóváltásba a 86. Szolnok Helikopter Bázisánál a fegyveres biztonsági őrrel, írta meg a Blikk. Át akart mászni a kerítésen, ám az őrség megakadályozta és rendőr hívtak hozzá. Akkor drog hatása alatt volt, nem tudott magáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mécsesek Baumann Péter fotója mellett – Forrás: MTI/Máthé Zoltán