Már visszafordítaná az idő kerekét az a fiatal férfi, aki két évvel ezelőtt, az esti órákban, Tápióbicske és Nagykáta között halálos balesetet okozott. A vétlen sofőr és egy mellett ülő fiatal hölgy a kórházba szállítás után meghalt. Hárman súlyosan sérültek meg.

Vádat emeltek

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával és három ember súlyos sérülésével járó balesetet 2021 májusában – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én a kora esti órákban Tápióbicske felől Nagykáta irányába tartott a 3115-es úton, gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. A vádlott a nedves burkolatú úton a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 116 kilométer/órás sebességgel haladt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kisodródott

Egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba. A gépkocsi frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó személyautóval, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott.

Fának ütközött

Az ütközés következtében a vétlen sofőr gépkocsija árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbe fordult.

A kórházban haltak meg

A mentők a fiatal nőt és a vétlen járművet vezető idős nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a szakszerű kórházi ellátás ellenére néhány nappal később mindketten életüket vesztették.

Többen is súlyosan megsérültek

A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi és két utasa súlyosan, negyedik utasa könnyebben megsérült tudatták.

Vádat emeltek

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat – olvasható a főügyészség közleményében.

Két év hat hónap büntetést kért az ügyész

Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két év hat hónap letöltendő fogházbüntetést, és közúti járművezetéstől eltiltást kértek a bűnösségét beismerő vádlottra.

Beismerte

A szentmártonkátai fiatal beismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy a baleset körülményeiről nem tud nyilatkozni a fejsérülése miatt.

Visszaforgatná az idő kerekét

Nagyon sajnálja a történteket, s ha tehetné, akkor visszaforgatná az idő kerekét. Az ügyészség két év hat hónap fogházat és járművezetéstől eltiltást kért rá. – írta a 24.hu.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu