Kiszökött egy kiskunhalasi tanyáról két kutya, majd megtámadtak egy idős embert, aki a balesetben súlyos sérüléseket szerzett.

Vádat emel az ügyészség egy kiskunhalasi férfi ellen, akinek két kutyája súlyosan megsebesített egy idős embert. 

Az eset 2019. október 4-én történt, amikor a vádlott kutyái kiszöktek a kiskunhalasi tanyáról, mivel a férfi úgy távozott otthonról, hogy nyitva hagyta a kaput.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rotweiler és belga juhász kutya ezután egy közeli tanyán tartózkodó 71 éves idős férfit támadott meg, súlyos sérüléseket okozva neki. A férfit a fia mentette meg, majd a sértettet kórházba szállították, ahol az életveszélyes állapota miatt meg kellett műteni.

A férfit korábban, 2018 tavaszán értesítették a közterület felügyelők, hogy az agresszív kutyái miatt javítsa meg a kerítést, de a férfi nem tett eleget a felszólításnak.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja.

Kiemelt kép: illusztráció