Az áldozattól ellopott mobiltelefon buktatta le a kétszeres baltás gyilkost, aki apával és fiával végzett a nagykőrösi tanyán.

Április 1-én este érkezett bejelentés egy Nagykőrös külterületén fekvő tanya bérlőjének felnőtt gyermekétől.  A fiatalember azt mondta a rendőröknek, hogy testvérét és édesapját keresve ment a tanyaépülethez, ahol két elszenesedett holttestet talált. Ezután érkeztek ki a rendőrök a helyszínre. Az orvos szakértői vizsgálat a holttesteken külsérelmi nyomokat talált.

A rendőrök gyanakodtak, hogy nem tűzhalál történt

„Tisztázni kellett, hogy a két férfi a tűzben lelte halálát, vagy idegenkezűség okozta végzetüket. Noha elméleti lehetőség lett volna rá, hogy véletlenül keletkezett tűzben haltak volna meg, ennek valószínűségét már a nyomozás elején a nullához közelítettük. Túl azon, hogy rendkívül csekély esélyét láttuk, hogy két ember egyidejűleg, egymástól méterekre ugyanolyan balesetet szenved. Ráadásul az egyik áldozat közelében egy fejszét is találtunk, ami szinte egyértelműen az erőszakos cselekmény igazolása felé terelte az eljárást” – mondta Király Richárd alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A boncolás megerősítette a rendőrök előzetes gyanúját: mindkét férfi sebesülését valószínűleg a fejszével fejükre mért ütés okozta. A zsaruk meghallgatták az elhunytak rokonait, és rekonstruálták utolsó, ismert tevékenységüket.

Rendet akartak rakni a tanyán

A bejelentő elmondta, hogy a szóban forgó tanyát Nagykőrös egy másik pontján élő családja, mint tágasabb lakóhelyet kibérelte annak tulajdonosától. Mivel az épület meglehetősen romos állapotban volt, a család odaköltözésük előtt azt igyekezett saját erőből rendbe hozni. A két családtag is ezzel a szándékkal ment oda március 31-én, hogy a tanyát és a környezetét rendezgessék, alakítgassák.

Az otthon maradottaknak feltűnt, hogy az éjszakát is kint töltötték, mert erre korábban nem volt példa. Akkor kezdtek el igazán aggódni, amikor az apjával dolgozó fiú a telefonját sem vette fel. Ezután ment megnézni a másik testvér április 1-én, hogy mi történhetett velük, így fedezte fel a bűncselekményt.

Mobiltelefon miatt bukott meg a tettes

Viszont a helyszínen sem a mobiltelefont, sem annak maradványait nem találták meg. És mivel kicsengett, de senki nem vette fel, így valószínűsítették a rendőrök, hogy azt valaki használja.

Korábban a tanyán már történt lopás, a nyomozók emiatt vonultak ki a Romániából betelepült családhoz. A házkutatás során előkerült az áldozat mobiltelefonja. V. Csaba ekkor feszült lett, ezért a rendőrök előállították.

A 19 éves férfi beismerte a kettős gyilkosságot

A fiatalember elmondta a nyomozóknak, hogy március 31-én délután kerékpározott a tanya felé, és mozgást látva betért az udvarra. Cigarettát kért a bent lévőktől, majd felajánlotta segítségét az ott végzett favágáshoz. Vallomása szerint a fiatalabb tulajdonos ekkor mutatta meg neki a mobiltelefonját. Azt állította, hogy mind ő, mind a családja tele van pénzzel: ez az állítás nem volt igaz, ám a két embernek pont emiatt kellett meghalnia.

Ezek után V. Csaba azonnal a fiú ellen fordította az akkor már nála lévő fejszét, és a földre hanyatló áldozattól elvette a telefonját. Ezután bement az épületbe, ahol hasonló módon fejbe vágta az idősebb férfit is, majd átkutatta a táskáját. Pénzt nem talált, így mindössze a mobilt zsebre téve elbiciklizett. A házat pedig azért gyújtotta fel, hogy eltűntesse a nyomokat. V. Csabát a bíróság letartóztatta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu