A Miskolci Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki kegyetlen módon végzett újszülött gyermekével.

Megszüntették a szülői jogait

Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette – olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Óvodai dajkaként dolgozott

A nő egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt szüleivel és óvodai dajkaként dolgozott. 2022 április közepén táppénzes állományba került, 26 hetes terhességének megállapítására is ekkor került sor.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Titkolta terhességét

A nő várandósságát végig mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, nem vett igénybe orvosi ellátást, a védőnővel is csak a szülést megelőző héten vette fel a kapcsolat.

A WC-ben szült

2022. július 6. napján a késő esti órákban begörcsölt a hasa, majd erősödtek a fájásai, végül hajnalban a WC-n ülve életet adott gyermekének.

Ollóval vágta el a köldökzsinórt

A köldökzsinórt egy ollóval elvágta, a csecsemőt bántalmazta, majd becsavarta egy törölközőbe és a padlón hagyta. Pár órával később a nő egy ismerősét kérte meg, hogy segítsen neki.

A holttestet az erdőbe vitte

Azt hazudta, hogy az elpusztult galambtetemeket kell egy külterületre szállítania. Közben az újszülött csecsemője holttestét vitte az erdős részre.

Tagadta tettét

A vádlott a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentés, másodsorban téves minősítés és enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Ítélet

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. Az asszony, miután világra hozta gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben.

Szülői jogok

A bíróság azt is felrótta neki, hogy gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok. Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette – olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Kiemelt kép: illusztráció