Huszonöt embert vittek kórházba a 4-es főúton szombat hajnalban Kisvárdánál balesetet szenvedett ukrán busz utasai közül. Most többen elmesélték, hogyan élték meg a nehéz pillanatokat.

Az árokba csapódott

A Kékvillogó.hu is beszámolt arról szombaton, hogy több mint ötven ember utazott azon a buszon, amely balesetet szenvedett Kisvárdánál szombatra virradó éjjel nem sokkal 2 óra után. A Záhony irányába tartó ukrán busz lesodródott az útról és az árokba csapódott.

Sok a sérült

Huszonöt embert vittek kórházba az ukrán busz utasai közül; egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Törések, zúzódások, belső sérülések

Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

Büntetőeljárás indult

Hozzátette, a 25 sérültet öt kórházba – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka – szállították. A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett. Azt a rendőrség már korábban közölte, hogy az ügyben büntetőeljárás indult.

Pánik

Az országos tévécsatornák híradói több utast is megszólaltattak, ezeket szemlézte a Blikk. Kiáltozás, pánik, ájulás – így lehetne összefoglalni, mi történt a baleset másodperceiben.

„Kapaszkodjanak!”

A buszsofőr a baleset előtt hatalmasat kiáltott az utasoknak, arra figyelmeztette őket, hogy kapaszkodjanak – ezt mondta több szemtanú is az RTL Híradójának. Sokakat az álmukból riasztott fel a kiáltás, illetve a baleset zaja.

Gyorsan ment

Az egyik fiatal lány a hátsó üléssor közepén ült, így az ütközés hatására a padlóra zuhant. Ennek ellenére könnyebb sérülésekkel megúszta. A Tényeknek nyilatkozó másik utas elmondta, ő ébren volt, amikor a baleset történt, és látta is, hogy gyorsan hajt a sofőr. Az elsődleges információk szerint épp a nagy sebesség miatt nem tudta bevenni a kanyart, és hajtott az árokba.

Elájult

„Amikor a sofőr észrevette a körforgalmat, már késő volt, nem tudta bevenni a kanyart, és a busz átszakította a szalagkorlátot. Nagyon megijedtünk, és megviselt minket. Az eset után én elvesztettem az eszméletem, ezért is tudom nagyon nehezen feldolgozni, ami velünk történt” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így nézett ki a busz orra a baleset után:

Fotó: Katasztrófavédelem/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek:

Fotó: Katasztrófavédelem/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

Az ajtót felfeszítették, hogy mentsék az utasokat:

Kiemelt kép: Katasztrófavédelem/Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy